Elke werkdag bereikbaar via 033 433 72 17

Bitcoin and Blockchain

In het kader van Permanente Educatie en het verplichte onderwerp voor 2022 (Tax Technology) is door RB besloten dat degenen die nog niet aan de verplichting hebben voldaan dit alsnog in 2023 kunnen doen.

verplicht onderwerp rb 2022

Cursusinformatie

Alle handige informatie op een rijtje
Waar Leusden, Auxilium Adviesgroep
Wanneer 16 maart 2023
Tijd 10:00-16:00 uur
Soort Open inschrijving | RB Tax en Technologie 2022
Vakgebied Fiscaal
Doelgroep (assistent) Accountants | Fiscalisten
Prijs Leden: € 295 | Niet-leden: € 345

Je kunt deze cursus registeren ter invulling van het verplichte onderwerp RB 2022 Tax & Technology.

In de cursus behandelt Rolf van der Hagen alle aspecten van Bitcoin en Blockchain. Onderwerpen die aan bod komen zijn: het ontstaan van Bitcoin, decentralisatie, de mogelijkheden van Blockchain, de ontwikkelingen en we kijken vooruit naar de toekomst. Ook bespreken we de ontwikkelingen van Facebook Libra en de China staatsmunt. Zelfs de ECB onderzoekt de mogelijkheden van een Eurocoin.

2017 was het jaar van de gekte: de prijs van Bitcoin ging door het dak. In 2018 stortte de prijs in en Bitcoin verdween daarmee uit het nieuws. De wereld heeft echter niet stilgestaan, de afgelopen jaren is er hard gewerkt aan de onderliggende techniek. We behandelen de belangrijkste ontwikkelingen. Grote bedrijven, overheden en startups zijn met eigen vormen van dienstverlening aan de slag gegaan. Crypto en Blockchain staan daarbij centraal. We bespreken de mogelijkheden en de impact op de wereld van vandaag en morgen. De tijd is rijp om u serieus te verdiepen in het onderwerp en misschien er zelfs mee aan de slag te gaan. EY, Deloitte, KPMG en PWC investeren miljoenen in (ingebruikname van) de Blockchain technologie. Blockchain gaat de wereld veranderen. Ook de wereld van de accountancy.

De volgende onderwerpen worden in deze cursus behandeld:

  • Nieuws
  • Bitcoin en het ontstaan ervan
  • Centralisatie versus Decentralisatie
  • Facebook Libra versus China
  • Blockchain technologie
  • Toepassingen van Blockchain technologie
  • Nieuwe mogelijkheden door Blockchain
  • Impact Blockchain op de accountancy
  • Uitdagingen Bitcoin en Blockchain

Na het volgen van deze cursus begrijp je beter wat de begrippen bitcoin en blockchain inhouden en welke mogelijkheden de nieuwe technologie bied je in de wereld van morgen.

Na het volgen van deze cursus heb je een  goede basis gelegd voor jouw kennis over Bitcoin and Blockchain. Je kunt deze cursus registeren ter invulling van het verplichte onderwerp RB 2022 Tax & Technology.

 

Incompany of relatieavond?
Deze cursus gaat over het ontstaan van geld, decentralisatie, de rol van banken, de euro, Blockchain (en haar mogelijke toepassingen) en de nieuwe digitale munt van Facebook: De Libra. De cursus is praktisch, je kunt alle vragen stellen die je hebt. Eén collega ontvangt in zijn of haar net aangemaakte ‘wallet’ Bitcoins ter waarde van €25. Is dit een leuke cursus om met jouw team en mogelijk nieuwsgierige klanten te organiseren? Zeker! Neem voor het inplannen van een incompany contact op met de afdeling marketing en communicatie.

16-03-2023 Leusden, Auxilium Adviesgroep
07-06-2023 Leusden, Auxilium Adviesgroep

Schrijf je nu in!

Schrijf je hier in voor de Bitcoin and Blockchain cursus. Heb je een account? Log dan eerst in.

Gerelateerde cursussen