Hoe bereik je meer met breinvriendelijk werken?
Thuiswerken is here to stay. Het thuiswerken leunt sterk op het gebruik van allerlei ICT-oplossingen zoals email, het gebruik van smartphones en slimme computernetwerken. Daarnaast onderhouden we onze professionele contacten ook steeds meer op digitale wijze.
Maken deze ICT-systemen ons leven inderdaad gemakkelijker? Of hebben we een digitale kopie van een Trojaans Paard binnengelaten waardoor we ook thuis niet meer kunnen ontspannen en steeds vaker en langer werken, ver buiten kantooruren? Het antwoord op deze vragen ligt in ons brein. Door beter te begrijpen hoe en in welke omstandigheden het brein optimaal tot haar recht komt kunnen we zelf een hoop doen om ons meer productief en stressbestendig en minder vermoeid te maken.
Tijdens de training verkent Andreas Wismeijer eerst kort en op toegankelijke wijze de anatomie van het brein. Vervolgens onderzoeken we op welke manier al die hersenstructuren samenwerken en welke principes hier leidend zijn. Dit geeft de ideale basis om te begrijpen wat de invloed is van de werkomgeving op de werking van ons brein. De training zit boordevol concrete tips voor het optimale resultaat: een brein in balans.
Met het volgen van deze cursus mag je 3 uur voor het verplichte thema duurzaamheid 2023 in jouw PE-Portfolio schrijven. Accountants moeten dit jaar 8 studie-uren besteden aan het thema ‘duurzaamheid’
Interessant: door de blik van een neuropsycholoog kijken naar onze dagelijkse denkprocessen. Een leerzame, maar ook praktisch toepasbare cursus!
Op toegankelijke wijze komen de volgende onderwerpen aan bod:
Na deze interactieve training heb je de volgende leerdoelen behaald:
Schrijf je hier in voor de Brein in Balans cursus. Heb je een account? Log dan eerst in.