Elke werkdag bereikbaar via 033 433 72 17

Eindejaarsseminar milieu & duurzaamheid

4 uur voor het verplichte thema Duurzaamheid | Hoe kun je als ondernemer een mooi rendement tot stand brengen, terwijl je ook de wereld een beetje beter maakt?

Cursusinformatie

Alle handige informatie op een rijtje
Waar Afas theater, Leusden
Wanneer 13 december 2023, inclusief diner
Tijd 12:30-19:00 uur
Soort Open inschrijving | Verplicht thema 2023 duurzaamheid
Vakgebied Accountancy
Doelgroep Accountants | Voor het hele kantoor | Relatiebeheerders | Fiscalisten | Assistent accountant
Prijs Leden: € 325 | Niet-leden: € 400

Ondernemen ten koste van het milieu, de medewerkers of de maatschappij is niet meer van deze tijd. Ondernemen in de 21e eeuw gaat namelijk steeds meer over impact maken. Hoe kun je als ondernemer een mooi rendement tot stand brengen, terwijl je ook de wereld een beetje beter maakt? En kun je in de toekomst nog wel rendement maken áls je jouw maatschappelijke bijdrage niet serieus neemt?

Vandaag nemen Ed Nijpels en Marianne Thieme en sprekers van de Nederlandse Groenbank ING en groenondernemer Arnold Mars CFO van Afas je mee in de wereld achter de klimaatakkoorden. Wat is de aanleiding en de noodzaak van al deze regelgeving? Hoe is deze ontstaan en wat is de visie achter het klimaatakkoord van Nederland? En wat wordt er van ons in de (financiële) wereld verwacht, nu en in de toekomst?

drs. Ed Nijpels is oud-politicus en is kroonlid van de Sociaal-Economische Raad (SER). De Sociaal-Economische Raad is een Nederlands adviesorgaan van ondernemers, werknemers en onafhankelijke deskundigen. De SER adviseert de regering en het parlement over het sociaaleconomisch beleid. Ed Nijpels heeft aan de basis gestaan van het Nederlandse Klimaatakkoord.

Marianne Thiememr. Marianne Thieme is oprichter van de Partij voor de Dieren en zeventien jaar lang de politieke leider geweest. Ze is directeur van de NGPF Foundation. Deze foundation doet wetenschappelijk onderzoek voor het verbreden van kennis en bewustzijn over vraagstukken van maatschappelijk belang, in het bijzonder over dierenwelzijn, dierenrechten, duurzaamheid en natuur. Verder is Marianne Thieme publicist, documentairemaker en activist.

Foto’s eigendom Speakersacademy, fotograaf Christiaan Krouwels

Je kunt met het volgen van dit eindejaarsseminar 4 uur voor het verplichte thema 2023 in jouw PE-Portfolio schrijven. Accountants moeten dit jaar 8 studie-uren besteden aan het thema ‘duurzaamheid’*

» Volg op 13 december in de ochtend de cursus Mentaal gezond en veilig werk (locatie Auxilium Leusden, 09.00 – 12.15 uur) en je hebt meteen 7 uur in totaal aan het verplichte thema duurzaamheid besteed*.

Met het hele kantoor inschrijven voor dit congres? Mail ons via de oranje button en we nemen contact met je op.

Groepsinschrijving

*Kaders verplicht thema duurzaamheid 2023

Past deze cursus bij de door jou persoonlijk geformuleerde leerdoelen in jouw PE-portfolio? Zo ja, dan kan je met de leerinterventies van deze cursus geheel of deels invulling geven aan het verplichte onderwerp Duurzaamheid (8 uur te besteden in 2023). Je bent vrij om de leerinterventie of leerinterventies te kiezen die helpen je leerdoel te behalen. 

Vanaf 12.30 uur inloop Afas Theater, zaal Atrium. Ontvangst met drankje & broodje

Let op om 13.00 uur start het programma.

13.00 uur drs. Ed Nijpels en mr. Marianne Thieme geven hun visie op het onderwerp duurzaamheid in relatie tot de richtlijnen van de EU en het Klimaatakkoord van Parijs & Klimaatakkoord Nederland. Zij vertellen o.a. over de kernsectoren waarop wij ons in Nederland focussen en de afspraken die er liggen. 

15.00 uur pauze 

15.45 uur het heden en de toekomst van duurzaam financieren

  • Arnold Mars (CFO Afas): Duurzaamheidsbeleid Afas en de duurzaamheidsparagraaf.
  • Gerben Hieminga (ING Nederland): Ontwikkelingen energiemarkten en energietransitie.
  • Pim Boonekamp en Robbert Jan Kromkamp (ING Groenbank): Duurzaam financieren, de eisen voor nu en in de toekomst.

17.45 uur afronden en aansluitend dinerbuffet in het restaurant

Wijzigingen programma voorbehouden. Tijden zijn een indicatie.

Parkeren via Afas, Inspiratielaan 3 Leusden

13-12-2023 Afas theater, Leusden

Schrijf je nu in!

Schrijf je hier in voor de Eindejaarsseminar milieu & duurzaamheid cursus.

Gerelateerde cursussen