Elke werkdag bereikbaar via 033 433 72 17

Ladies day 2023

Een zeer gevarieerd programma waarin wij de vrouwelijke krachten bundelen.

Cursusinformatie

Alle handige informatie op een rijtje
Helaas, er zijn geen aankomende datums voor deze cursus.

Auxilium ladies day: een cursusdag exclusief voor vrouwelijke adviseurs

Als eerste aanspreekpunt van jouw mkb-ondernemer wil je een goede gesprekspartner zijn als het aankomt op gevoelige onderwerpen zoals een scheiding. De fiscale en juridische kennis is minstens zo belangrijk als een professionele houding bij deze adviesgesprekken.

Tijdens deze de ladies day verzorgt Mariëtte Elling en praktische cursus over financieel scheidingsadvies. De belangrijkste aspecten komen voorbij. Welk traject moet jouw klant doorlopen om de scheiding formeel rond te maken? Wat moet er worden geregeld voor de kinderen? Wie heeft recht op welk vermogen? Van welk inkomen moeten zij leven na de scheiding (partner- en kinderalimentatie)? Hebben zij recht op het pensioen van de ander? En wat kunnen zij regelen voor het geval een van beiden tijdens het traject of na de scheiding komt te overlijden? Uiteraard is hierbij ook aandacht voor de fiscale gevolgen van afspraken.

Petra de Rijk geeft een korte workshop over het lezen van statuten en overeenkomsten. Stel dat je bij een echtscheiding aandelen in een bv krijgt toebedeeld, hoe lees je dan de statuten van de bv en wat staat er eigenlijk in een aandeelhoudersovereenkomst? Samen proberen we statuten en een aandeelhoudersovereenkomst uit de praktijk te ontcijferen en geeft Petra tips en tricks voor het lezen van deze stukken.

Aan het eind van de dag gaan we samen aan de slag. Tijdens de workshop ‘Op naar een gelukkig en succesvol (werk)leven’ zet Sonja Jansen jou aan het denken over welke stap jij kan zetten als het gaat om werken én leven zoals jíj dat wilt. Je gaat geïnspireerd en met inzichten weer naar huis.

Tussendoor lunchen we gezamenlijk en we sluiten de dag ook samen af met een lichte maaltijd. Dieetwensen? Geef ze door bij jouw inschrijving.

Maximaal 22 cursusplaatsen.

Reactie van een eerdere deelnemer op de uitnodiging voor Ladies day 2023:

Elk jaar weer een gezellige en leerzame bijeenkomst met vrouwelijke collega’s!

 

09.30 uur inloop met koffie en thee
10.00 – 12.00 uur Financieel Scheidingsadvies: de belangrijkste aspecten van een scheiding door Mariëtte Elling
12.00 – 13.00 uur lunch
13.00 -14.00 uur Vervolg Financieel Scheidingsadvies: de belangrijkste aspecten van een scheiding door Mariëtte Elling
14.00 – 14.15 uur pauze
14.15 – 15.15 uur Het lezen van statuten en (aandeelhouders)overeenkomsten: incl. tips en trics door Petra de Rijk
15.15 – 15.30 uur pauze
15.30 – 18.30 uur Workshop Op naar een gelukkig en succesvol (werk)leven door Sonja Jansen
18.30 uur afsluitend diner

Leerdoelen: Je weet op hoofdlijnen wat jouw klanten kunnen verwachten bij een echtscheiding en kunt hen hierover adviseren. Je weet waar je op moet letten bij het lezen van overeenkomsten. Je hebt jezelf bewust gemaakt hoe je invloed hebt op de beleving van jouw (werk)leven.

RB: volgt

Helaas, er zijn geen aankomende datums voor deze cursus.

Schrijf je nu in!

Schrijf je hier in voor de Ladies day 2023 cursus.