Elke werkdag bereikbaar op 033 433 72 17

Mentaal gezond en veilig werk

Goed voor 3 uur binnen PE-portfolio verplicht thema duurzaamheid NBA

Cursusinformatie

Alle handige informatie op een rijtje
Waar Afas | Leusden
Wanneer 13 december 2023
Tijd 09:00-12:00 uur
Soort Open inschrijving | Incompany | Verplicht thema duurzaamheid
Vakgebied Vaardigheden
Doelgroep Accountants | Fiscalisten
Prijs Leden: € 295 | Niet-leden: € 345

Je mentale gezondheid en veiligheid is bepalend voor de kwaliteit van dienstverlening van iedere organisatie. Het raakt het functioneren van bestuurder tot medewerker. Een veilige en gezonde werkomgeving is een omgeving waarin werkenden respectvol met elkaar omgaan, zichzelf kunnen zijn, fysiek en mentaal gezond zijn en fouten mogen maken. Mentale overbelasting (burn-out) is een van de voornaamste risico’s van werk. In deze cursus leer jij mentale over- (en onder) belasting herkennen, waar het ontstaat en praten we over preventieve maatregelen om dit meer duurzaam in te richten. Dit kan je toepassen in je eigen werkomgeving en in je advisering over werkomstandigheden bij klanten.

Onder begeleiding van hersenwetenschapper Andreas Wismeijer zoomen we in op de meest belangrijke tool van de kenniswerker (o.a. de accountant): Ons brein. Andreas maakt ons er opnieuw bewust van dat wij in de basis geen machine maar een mens zijn. Dat wil zeggen: Een levend organisme waar wij goed voor moeten zorgen. Hoe je dit doet? Het heeft te maken met fundamentele inzichten (hoe werkt ons brein), met organisatorische afspraken, met differentiatie tussen medewerkers en het bieden van een veilige werkomgeving.

» Kom in de middag naar het Eindejaarsseminar milieu & duurzaamheid (4 uur duurzaamheid). Bij deelname aan dit seminar mag je het webinar advisering duurzame stadslogistiek en zero-emissiezones gratis bijwonen (+ 1 uur duurzaamheid). Je hebt dan direct 8 uur aan het verplichte thema duurzaamheid besteed. 

Harold Zuidweg AA, DIELEMAN&SCHIPPER Accountants en Fiscalisten

Interessant: door de blik van een neuropsycholoog kijken naar onze dagelijkse denkprocessen. Een leerzame, maar ook praktisch toepasbare cursus!

Enkele reacties uit de evaluaties op de vraag: “wat heb je aan deze cursus gehad?”:

Geeft meer rust in de werkzaamheden. Veel wat we kunnen proberen toe te passen op de werkvloer wat voor zowel onszelf als de klanten nuttig kan zijn. Toepasbaarheid in de praktijk, je kunt er meteen mee aan de slag.

  • Waarom is het brein voor een kenniswerker zo belangrijk?
  • Wat doet de huidige maatschappij en digitale infrastructuur met ons brein?
  • Waartoe is een levend organisme (als de mens) mentaal wel- en niet in staat?
  • Waarom is de belastbaarheid van iedere werknemer verschillend?
  • Wat kun je al werkgever doen voor een veilig werkklimaat?
  • Hoe herken je een overbelaste medewerker of ondernemer?
  • Hoe beperk je uitval/ burn-out en behoud je een (mentaal) goede kwaliteit van leven?
  • Wat zijn afspraken die je kunt maken voor een meer gezonde werkomgeving?

Leerdoelen

Je verdiepen in de maatschappelijke ontwikkelingen als een gezonde werkomgeving, een veilige en duurzame arbeidsrelatie, duurzame inzetbaarheid en duurzame advisering.

Deze cursus is te gebruiken voor het verplichte onderwerp duurzaamheid indien maatschappelijke ontwikkelingen als een gezonde werkomgeving, een veilige en duurzame arbeidsrelatie, duurzame inzetbaarheid en duurzame advisering in jou leerdoel(en) terugkomen. Wanneer je met deze cursus enkel beoogd te reflecteren op jouw eigen handelen (eigen vaardigheid), is deze cursus bedoeld voor het aanscherpen van persoonlijke vaardigheden en niet onder het verplichte onderwerp te scharen.

 

13-12-2023 Afas | Leusden

Schrijf je nu in!

Schrijf je hier in voor de Mentaal gezond en veilig werk cursus.

Gerelateerde cursussen