Elke werkdag bereikbaar via 033 433 72 17

Praktijkdiploma Belastingrecht

Breed fiscaal advies

Cursusinformatie

Alle handige informatie op een rijtje
Waar Cursus- en vergadercentrum Domstad in Utrecht
Wanneer 7 oktober 2023
Tijd 09:00-13:00 uur
Soort Meerdaagse training | Open inschrijving
Vakgebied Fiscaal
Doelgroep Assistent accountant
Prijs € 865

Tijdens de opleiding belastingrecht leer je over het privaat- en belastingrecht. De opleiding bestaat uit zelfstudie, aangevuld met 5 klassikale lessen en 1 examenvoorbereiding. In aanvulling hierop kun je, als je dat wilt nog een extra examenvoorbereiding boeken en je kunt je aanmelden voor het landelijke examen. Let op: deze laatste 2 opties vallen buiten de opleidingsprijs, maar kun je apart bijboeken. De kosten van de literatuur zijn voor eigen rekening.

Je besteedt tussen de 6 en 8 uur in de week aan studie, exclusief de klassikale bijeenkomsten. Per les maak je een case die je tijdens de les behandelt met de docenten.

De klassikale lessen vinden plaats op zaterdagen in Utrecht vlakbij het Centraal Station van 9.00 tot 13.00 uur. Tijdens die lessen wordt de lesstof bestudeerd en in hoofdlijnen doorgenomen. Ook oefen je vraagstukken met de wetteksten als uitgangspunten. Tijdens de lessen is er natuurlijk volop de ruimte om vragen te stellen.

Doelgroep

De cursus belastingrecht is bedoeld voor (assistent) accountants die in 4 maanden hun kennis op fiscaal gebied willen ontwikkelen op MBO+ niveau. In de opleiding leer je de basis van privaat- en belastingrecht, er is geen verplichte vooropleiding vereist. Als deelnemer maak je kennis en leer je werken met de verschillende belastingwetten. Deze opleiding is een mooie opstap naar de vervolgopleiding: praktijkopleiding gevorderd assistent accountant fiscaal.

Zie het programma voor de lesdagen en het lesprogramma. 

Deze opleiding wordt in samenwerking met Stichting Praktijkdiploma Belastingrecht georganiseerd. Stichting Praktijkdiploma Belastingrecht biedt al meer dan 65 jaar deze officiële opleiding tot belastingassistent aan. Auxilium is een exclusieve samenwerking met de stichting aangegaan.

Cursusprogramma Praktijkdiploma Belastingrecht start najaar 2023

07-10-2023 Privaatrecht

Inleiding, vermogensrecht, ondernemingsrecht en faillissementsrecht.

Literatuur: Reader ‘Inleiding Recht PDB’ óf ‘Rechtsoriëntatie’, hoofdstuk 1, 6, 9 en 10.

04-11-2023 Belastingrecht (les 1)

Inleiding, structuur van de wet IB, box 1 (exclusief winst en loon), 2 en 3.

Literatuur: hoofdstuk 1, 4, 6, 7 en 8 boek Convoy

18-11-2023 Belastingrecht (les 2)

Box 1: winst uit onderneming en loonbelasting.

Literatuur: hoofdstuk 3 en 5 boek Convoy

02-12-2023 Belastingrecht (les 3)

Vennootschapsbelasting, dividendbelasting en AWR.

Literatuur: hoofdstuk 2 en 9 uit boek Convoy

16-12-2023 Belastingrecht (les 4)

Omzetbelasting.

Literatuur: hoofdstuk 10 boek Convoy

13-01-2024 Examentraining

Alle hierboven genoemde onderwerpen

Literatuur: Reader inleiding recht PDB óf Rechtsoriëntatie (hoofdstuk 1, 6, 9,10) en hoofdstuk 1 t/m 10 boek Convoy

27-01-2024 Extra examentraining (optioneel)

Extra voorbereiding op het examen om slagingskans te vergroten.

03-02-2024 Examen van 10.00 – 12.30 uur (onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen)

Let op: deze laatste 2 opties vallen buiten de cursusprijs, maar kun je los boeken.

De genoemde prijs is voor de zelfstudie Praktijkdiploma Belastingrecht, aangevuld met 5 klassikale lessen en 1 examenvoorbereiding. De kosten van de literatuur zijn voor eigen rekening.

In aanvulling hierop kun je, als je dat wilt nog een extra examenvoorbereiding boeken en je kunt je aanmelden voor het landelijke examen. Let op: deze laatste 2 opties vallen buiten de cursusprijs.

 

Het verplichte studiemateriaal bestaat uit onderstaande boeken en een reader:

Fiscaal Memo

Fiscaal Memo bevat de voornaamste feiten en cijfers (bedragen, forfaits, drempels, percentages e.d.) die nodig zijn in de dagelijkse praktijk van de deskundige op fiscaal, juridisch, sociaal-arbeids- rechtelijk en financieel gebied.

Een uitgave van Wolters Kluwer.

Pocket Belastingwetten

De Pocket Belastingwetten bevat alle belangrijke – per januari – geldende wetgeving. Het betreft de meest relevante wettelijke bepalingen voor de praktijk voor zover de wijzigingen daarvan reeds in het Staatsblad zijn gepubliceerd en voor zover de inwerkingtredingsdatum van die wijzigingen bekend is.

Een uitgave van Wolters Kluwer.

Praktisch Belastingrecht

Dit studieboek is gebaseerd op de wet- en regelgeving van 1 januari. Er is in dit boek veel aandacht besteed aan helder taalgebruik. Per slot van rekening is belastingrecht al ingewikkeld genoeg. Ook de opmaak met veel voorbeelden, kernwoorden buiten de tekst en het gebruik van kleur maakt dit studieboek overzichtelijk en ondersteunt de student bij het leren.

Een uitgave van Convoy.

Rechtsoriëntatie of Reader Inleiding Recht PDB

In Rechtsoriëntatie komen de hoofdlijnen van een aantal belangrijke onderdelen van het Nederlands recht kort en bondig aan bod. In deze nieuwe editie wordt de behandelde stof afgewisseld door concrete voorbeelden en tussenvragen.

Een uitgave van Noordhoff Uitgevers.

Schrijf je in via onze website, dan zie je alleen de startdatum staan. Kies je voor deze datum dan schrijf je je automatisch in voor de hele opleiding.

07-10-2023 - 13-01-2024 Cursus- en vergadercentrum Domstad in Utrecht

Schrijf je nu in!

Schrijf je hier in voor de Praktijkdiploma Belastingrecht cursus.

Gerelateerde cursussen