Elke werkdag bereikbaar op 033 433 72 17

Webinar advisering duurzame stadslogistiek en zero-emissiezones

Goed voor 1 uur binnen PE-portfolio verplicht thema duurzaamheid NBA

Cursusinformatie

Alle handige informatie op een rijtje
Waar volgt
Soort Verplicht thema duurzaamheid | Videocollege / Webinar
Vakgebied Accountancy
Doelgroep Accountants | Fiscalisten
Prijs € 50

Let op: Dit webinar is gratis bij deelname aan het seminar op 13 decemberSta je niet ingeschreven voor het seminar en volg je alleen dit webinar? Dan betaal je € 50 voor administratie- en verwerkingskosten.

Verduurzaming van mobiliteit en logistiek is een belangrijk thema voor veel bedrijven. Opdrachtgevers en klanten hechten veel waarde aan verduurzaming en ook vanuit de overheid wordt de druk en noodzaak om te verduurzamen steeds verder toe. Voor bestelwagens en vrachtwagens worden vanaf 2025 zero-emissiezones ingesteld in zo’n 30 grote gemeenten in Nederland. Binnen deze zero-emissiezones mogen op termijn alleen nog volledig uitstootvrije bestelwagens en vrachtwagens rijden. Deze emissieloze stadslogistiek is een van de toepassingsgebieden van de Topsector Logistiek, waarbij het ontwikkelen van handvatten en het betrekken van stakeholders onderdeel is van de aanpak.

De accountant heeft voor veel ondernemers een belangrijke rol, die zich niet beperkt tot het opstellen van de jaarrekening en andere fiscale verplichtingen. De accountant is voor veel ondernemers een sparringpartner en adviseur die ondersteunt bij het maken van keuzes, zoals het juiste moment om bepaalde investeringen te doen. De verduurzaming van mobiliteit en logistiek betekent voor ondernemers dat zij voor de keuze komen te staan om belangrijke en vaak grote investeringen te doen. Bijvoorbeeld in elektrische bestelwagens en vrachtwagens. De rol van sparringpartner en adviseur vraagt hierbij om goede kennis en achtergrondinformatie bij de accountant die van belang is voor de specifieke situatie van de ondernemer.

Tijdens dit webinar wordt uitgebreid ingegaan op de invoering van de zero-emissiezones, de impact op ondernemers en welke informatie voor de accountant van belang is voor een goede advisering van de ondernemer.

De docent van dit webinar, Ivo Santegoets werkt in opdracht van Topsector Logistiek aan diverse projecten ter bevordering van de verduurzaming van de stadslogistiek.

Maximaal 20 deelnemers per webinar.

Onderwerpen:

  • Wat is een zero-emissiezone en wat is het verschil met een milieuzone?
  • Wat zijn de regels van de zero-emissiezone?
  • Welke impact heeft de invoering van de zero-emissiezone op ondernemers?
  • Welke argumenten zijn van belang voor ondernemers om na te denken over verduurzaming
  • Welke aspecten zijn voor de accountant van belang om een ondernemer goed te kunnen adviseren
  • Welke fiscale regels zijn van toepassing op duurzame vervoersmiddelen?

Let op: Dit webinar is gratis bij deelname aan het seminar op 13 decemberSta je niet ingeschreven voor het seminar en volg je alleen dit webinar? Dan betaal je € 50 voor administratie- en verwerkingskosten.

Met het volgen van dit webinar heb je 1 uur aan het verplichte thema duurzaamheid 2023 besteed.

RB 1 algemeen punt

Op afspraak volgt

Schrijf je nu in!

Schrijf je hier in voor de Webinar advisering duurzame stadslogistiek en zero-emissiezones cursus.

Gerelateerde cursussen