Elke werkdag bereikbaar via 033 433 72 17

Webinar advisering duurzame stadslogistiek en zero-emissiezones

Goed voor 1 uur binnen PE-portfolio verplicht thema duurzaamheid NBA

Cursusinformatie

Alle handige informatie op een rijtje
Waar Online (MS Teams) volgeboekt
Wanneer 27 februari 2023
Tijd 10.00 - 11.00 uur
Soort Verplicht thema 2023 duurzaamheid | Videocollege / Webinar / E-learning
Vakgebied Accountancy
Doelgroep Accountants | Fiscalisten

Let op: Dit webinar is gratis bij het volgen van 4 updates per deelnemer in 2023. Schrijf je in voor alle 4 de updates via dit formulier dan krijg je dit webinar er gratis bij. Schrijf je via deze pagina in dan volg je alleen dit webinar en betaal je € 50 voor administratie- en verwerkingskosten.

Verduurzaming van mobiliteit en logistiek is een belangrijk thema voor veel bedrijven. Opdrachtgevers en klanten hechten veel waarde aan verduurzaming en ook vanuit de overheid wordt de druk en noodzaak om te verduurzamen steeds verder toe. Voor bestelwagens en vrachtwagens worden vanaf 2025 zero-emissiezones ingesteld in zo’n 30 grote gemeenten in Nederland. Binnen deze zero-emissiezones mogen op termijn alleen nog volledig uitstootvrije bestelwagens en vrachtwagens rijden. Deze emissieloze stadslogistiek is een van de toepassingsgebieden van de Topsector Logistiek, waarbij het ontwikkelen van handvatten en het betrekken van stakeholders onderdeel is van de aanpak.

De accountant heeft voor veel ondernemers een belangrijke rol, die zich niet beperkt tot het opstellen van de jaarrekening en andere fiscale verplichtingen. De accountant is voor veel ondernemers een sparringpartner en adviseur die ondersteunt bij het maken van keuzes, zoals het juiste moment om bepaalde investeringen te doen. De verduurzaming van mobiliteit en logistiek betekent voor ondernemers dat zij voor de keuze komen te staan om belangrijke en vaak grote investeringen te doen. Bijvoorbeeld in elektrische bestelwagens en vrachtwagens. De rol van sparringpartner en adviseur vraagt hierbij om goede kennis en achtergrondinformatie bij de accountant die van belang is voor de specifieke situatie van de ondernemer.

Tijdens dit webinar wordt uitgebreid ingegaan op de invoering van de zero-emissiezones, de impact op ondernemers en welke informatie voor de accountant van belang is voor een goede advisering van de ondernemer.

De docent van dit webinar, Ivo Santegoets werkt in opdracht van Topsector Logistiek aan diverse projecten ter bevordering van de verduurzaming van de stadslogistiek.

Met het volgen van dit webinar mag je 1 uur voor het verplichte thema duurzaamheid 2023 in jouw PE-Portfolio schrijven. Accountants moeten dit jaar 8 studie-uren besteden aan het thema ‘duurzaamheid’.

Maximaal 20 deelnemers per webinar.

Onderwerpen:

  • Wat is een zero-emissiezone en wat is het verschil met een milieuzone?
  • Wat zijn de regels van de zero-emissiezone?
  • Welke impact heeft de invoering van de zero-emissiezone op ondernemers?
  • Welke argumenten zijn van belang voor ondernemers om na te denken over verduurzaming
  • Welke aspecten zijn voor de accountant van belang om een ondernemer goed te kunnen adviseren
  • Welke fiscale regels zijn van toepassing op duurzame vervoersmiddelen?

Let op: Volg je alle 4 de updates in 2023 dan krijg je dit webinar er gratis bij! Schrijf je in via deze cursuspagina dan betaal je € 50 voor administratie- en verwerkingskosten. 

Leerdoelen

Met het volgen van dit webinar heb je 1 uur aan het verplichte thema duurzaamheid 2023 besteed. Accountants moeten dit jaar 8 studie-uren besteden aan het thema ‘duurzaamheid’.

 

RB 1 algemeen punt

29-03-2023 Online (MS Teams) volgeboekt
03-04-2023 Online (MS Teams) volgeboekt
06-04-2023 Online (MS Teams) 14.00 - 15.00 uur
12-04-2023 Online (MS Teams) 10.00 - 11.00 uur
12-04-2023 Online (MS Teams) 20.00 - 21.00 uur
17-04-2023 Online (MS Teams) 20.00 - 21.00 uur

Schrijf je nu in!

Schrijf je hier in voor de Webinar advisering duurzame stadslogistiek en zero-emissiezones cursus. Heb je een account? Log dan eerst in.

Gerelateerde cursussen