Elke werkdag bereikbaar via 033 433 72 17

Webinar Know Your Customer (KYC)

Ontdek hoe jij KYC kunt gebruiken om extra waarde te creëren voor jouw klanten en hun onderneming.

Cursusinformatie

Alle handige informatie op een rijtje
Waar Online (MS Teams) 13.00 - 14.30 uur
Wanneer 21 september 2023
Tijd 15.30-17.00 uur
Soort Videocollege / Webinar / E-learning
Vakgebied Financieren
Doelgroep Accountants | Fiscalisten | Relatiebeheerders
Prijs Leden: € 95 | Niet-leden: € 110

Om witwassen van geld en financiering van terrorisme tegen te gaan, moet iedere Europese financiële instelling een klant goed kennen (Know Your Customer (KYC*)) voordat deze als klant wordt geaccepteerd. Het inrichten van KYC-processen is wettelijk verplicht, maar het implementeren is niet altijd eenvoudig. Als adviseur wil je jouw klanten ondersteunen bij het behalen van de financiële doelen zonder dat zij de wet- en regelgeving uit het oog verliezen. Daarom is het belangrijk dat je als accountant weet hoe jij jouw klanten kan helpen bij een transparant KYC-proces. Een goede relatie met de bank staat voorop!

Dit webinar van KYC-specialist Pieter-Jan Dessing is een must voor accountants die willen bijdragen aan de goede relatie klant – bank. En voor accountants die hun klanten willen beschermen tegen financiële fraude. Ontdek hoe jij KYC kunt gebruiken om extra waarde te creëren voor jouw klanten en hun onderneming.

* Know Your Customer (KYC) proces: voordat iemand een rekening kan openen, een beleggingsproduct kan afnemen of een hypotheek of lening kan afsluiten, moet hij of zij geïdentificeerd en gescreend worden. Wie is deze persoon, van welk land is hij fiscaal inwoner, kan hij een risico vormen, wat zijn de intenties met het af te nemen financiële product?

In dit webinar legt KYC Consultant Pieter-Jan Dessing uit wat het Know Your Customer proces nu precies inhoudt. Voor wie is het belangrijk en waarom is het zo lastig dit proces goed te implementeren?

Je leert in dit webinar o.a. hoe je, vanuit KYC-perspectief gezien, jouw klant kunt ondersteunen bij:

  1. het aangaan van een bankrelatie en het openen van een rekening
  2. KYC-gerelateerde vragen vanuit de bank
  3. een situatie waarin de bank overgaat tot het opzeggen van de relatie en bijbehorende rekeningen.

Pieter-Jan legt uit hoe je duidelijk kunt communiceren met jouw klanten over KYC. En hoe je kunt bijdragen aan het vertrouwen en de transparantie tussen de klant en de bank. Je leert hoe je kunt samenwerken met banken om het KYC-proces te stroomlijnen en te optimaliseren.

Pieter-Jan Dessing heeft jarenlange ervaring met KYC binnen de bancaire sector.

21-09-2023 Online (MS Teams) 13.00 - 14.30 uur

Schrijf je nu in!

Schrijf je hier in voor de Webinar Know Your Customer (KYC) cursus.

Gerelateerde cursussen