Elke werkdag bereikbaar op 033 433 72 17

Zomercursus: Basiscursus financieel scheidingsadvies

Cursusinformatie

Alle handige informatie op een rijtje
Waar Leusden, Auxilium Adviesgroep
Wanneer 23 juli 2024
Tijd 13:15-16:30 uur
Prijs Leden: € 255 | Niet-leden: € 305

Volg onze voordelige zomercursussen inclusief een potje padel!

Jouw klant komt bij je met de mededeling dat hij/zij gaat scheiden. Misschien heeft de klant het zelf net gehoord en moet hij/zij de gedachten nog ordenen. Het kan ook dat de klant (samen met de partner) al heeft nagedacht over de afspraken die zij samen moeten/willen maken of hebben zij zelfs al een scheidingsadviseur of mediator benaderd. In de vervelendste situatie staan partijen tegenover elkaar en communiceren zij alleen nog via advocaten. In al die gevallen is het goed dat jij op hoofdlijnen weet wat hen te wachten staat.

Welk traject moeten zij doorlopen om de scheiding formeel rond te maken? Wat moet er worden geregeld voor de kinderen? Wie heeft recht op welk vermogen? Van welk inkomen moeten zij leven na de scheiding (partner- en kinderalimentatie)? Hebben zij recht op het pensioen van de ander? En wat kunnen zij regelen voor het geval een van beiden tijdens het traject of na de scheiding komt te overlijden? Uiteraard is hierbij ook aandacht voor de fiscale gevolgen van afspraken.

In deze cursus licht Mariëtte Elling de belangrijkste aspecten van een scheiding toe. Het volgen van deze cursus maakt je een betere gesprekspartner, zowel voor de eerste opvang, hulp tijdens het traject en voor vragen van een klant die in het verleden gescheiden is.

RB 3 fiscale punten

De gereduceerde prijs geldt alleen voor de zomercursus. Volg je de zomercursus Basiscursus de afwikkeling van een nalatenschap in de ochtend? Dan zorgen wij voor de lunch!

Naar Zomercursus Basiscursus afwikkeling nalatenschap

Een aantal van de onderwerpen in deze cursus:

  • Het te doorlopen traject bij een gezamenlijk en bij een eenzijdig verzoek tot echtscheiding en het beëindigen van een geregistreerd partnerschap en een samenwonersrelatie.
  • Wanneer een ouderschapsplan verplicht is en wat daarin moet staan.
  • Stappenplan om te komen tot de verdeling van vermogen, het verrekenen van vermogen en het bepalen of sprake is van een vergoedingsrecht.
  • De wijze waarop kinder- en partneralimentatie tot stand komt.
  • Het wettelijk recht op pensioen van de ander, de toegestane afwijkende afspraken en de verwachte aanpassing van de wettelijke standaardregeling.
  • Wie wettelijk erfgenaam is tijdens het scheidingstraject en nadat de scheiding formeel rond is.
  • Het inkomensrisico bij overlijden van een (bijna) ex-partner.
  • Aandachtspunten fiscaliteit bij deze onderwerpen.
  • De rol van de accountant bij al deze onderwerpen.

Leerdoelen

Je weet op hoofdlijnen wat jouw klanten kunnen verwachten bij een echtscheiding en kunt hen hierover adviseren.

23-07-2024 Leusden, Auxilium Adviesgroep

Schrijf je nu in!

Schrijf je hier in voor de Zomercursus: Basiscursus financieel scheidingsadvies cursus.

Gerelateerde cursussen