Elke werkdag bereikbaar op 033 433 72 17

Themadag Vastgoed

Vanuit 4 invalshoeken bekeken: accountancy, fiscaal, btw en financieren

Cursusinformatie

Alle handige informatie op een rijtje
Waar Van der Valk, Leusden
Wanneer 19 november 2024
Tijd 09.30 - 16.30 uur
Prijs Leden: € 465 | Niet-leden: € 515

Vier sprekers vertellen vanuit hun expertise over vastgoed: Jan Plat (fiscalist en btw specialist Contaxus), Daniël van der Veen  (fiscalist Auxilium Adviesgroep),  John Weerdenburg (accountant Auxilium Adviesgroep) en Marco Kastelein (financieringsspecialist Auxilium Adviesgroep).

Programma

09.30 tot 11.00 uur staat John Weerdenburg stil bij de verwerking van onroerend goed in jaarrekeningen van kleine rechtspersonen. Hierbij speciale aandacht voor de etikettering (beleggingspand versus eigen gebruik pand), de waarderingsgrondslagen (historische kosten of actuele waarde/kostprijs) en de verwerking van de voorziening groot onderhoud. Verder bespreekt hij de verschillen tussen beleggingspand of eigen gebruik pand en bekijken we de rol van de WOZ-waarde bij jaarverslaggeving. Je krijgt antwoord op de vraag op welke wijze herwaarderingen worden bepaald en er is aandacht voor waardering van onroerend goed in commerciële jaarrekening en in de jaarrekening op fiscale grondslag.

Pauze

Van 11.15 – 12.45 uur gaat Jan Plat in op de btw en overdrachtsbelastingaspecten bij projectontwikkeling en transformatie van onroerende zaken. Koop- aanneemkomsten, vervaardiging en de kwalificatie van ‘de woning’ zijn onderwerpen die worden besproken aan de hand van concrete praktijkvoorbeelden.

12.45 – 13.15 uur lunch

Van 13.15 tot 14.45 uur bespreekt Daniël van der Veen aan de hand van een casus hoe de opbrengst van vastgoedexploitatie wordt belast. Aan de orde komt bijvoorbeeld de belastingheffing in de boxen 1 en 3, maar ook de belastingheffing bij exploitatie in de bv. Verder meer dan normaal vermogensbeheer en de terbeschikkingstellingsregeling. Daarbij wordt ook een vergelijking gemaakt tussen de verschillende exploitatievormen.

Pauze

Van 15.00 tot 16.30 uur vertelt Marco Kastelein vanuit zijn expertise over de financieringsactualiteiten in de vastgoedsector. Hij vertelt ook meer over de alternatieve financiers en nieuwkomers binnen dit platform. Verder deelt hij zijn financieringspraktijkervaringen in het vastgoed.

RB punten volgen nog, i.i.g. 3 fiscale punten voor de programma’s van Jan Plat en Daniël van der Veen

De aangegeven tijden zijn een indicatie. Tussendoor korte koffie/theepauzes.

19-11-2024 Van der Valk, Leusden

Schrijf je nu in!

Schrijf je hier in voor de Themadag Vastgoed cursus.

Gerelateerde cursussen