Elke werkdag bereikbaar via 033 433 72 17

Jaarrekening op fiscale grondslag

Cursusinformatie

Alle handige informatie op een rijtje
Waar Auxilium Adviesgroep, Leusden
Wanneer 13 september 2023
Tijd 13:30-16:45 uur
Soort Open inschrijving | Incompany
Vakgebied Accountancy
Doelgroep Accountants
Prijs Leden: € 295 | Niet-leden: € 345

Veel jaarrekeningen in het mkb worden op fiscale grondslag opgesteld. Maar is er dan ook sprake van een formele jaarrekening op fiscale grondslag? Dat valt nog wel eens tegen. De Raad voor de Jaarverslaggeving heeft RJ-Uiting 2016-5 ‘Handreikingen bij de toepassing van fiscale grondslagen door microrechtspersonen of kleine rechtspersonen’ uitgebracht.  John Weerdenburg behandelt tijdens deze interactieve cursus veel praktijkvoorbeelden en gaat in op de belangrijkste consequenties van de RJ-Uiting.

 

Een deelnemer van de cursus in Leusden zegt het volgende:  “Prima cursus, in 3 uur tijd zeer leerzame en praktisch goed toepasbare cursus gevolgd, eigenlijk verplichte kost voor iedere accountant en andere financiële professionals. Bedankt hiervoor!”
Deze cursus is eerder door de deelnemers in Tilburg  beoordeeld met een gemiddeld rapportcijfer 8,8! “Commercieel versus fiscaal, ik dacht dat ik het wist maar kwam van een koude kermis thuis!”  “Praktisch toepasbaar en actueel/veel praktijkvoorbeelden.

In deze cursus staan we stil bij de omzetting van de ‘commerciële’ jaarrekening naar de jaarrekening op fiscale grondslag en behandelen we de volgende onderwerpen:

  • Eerste toepassing (stelselwijziging, schattingswijziging)
  • Groottecriteria
  • Minimale set van gegevens
  • Vermelden van de grondslagen
  • Balansonderdelen (deelnemingen, herwaarderingsreserves, herinvesteringsreserves, pensioenvoorziening, belastinglatenties enz.)
  • Onderdelen van de winst- en verliesrekening (willekeurige afschrijvingen,  verwerking vennootschapsbelasting, correcties oude jaren)
  • De consequenties voor de publicatiestukken.

Kortom een cursus waarvan je direct de voordelen ervaart in jouw dagelijkse praktijkuitoefening.

 

Leerdoel:

Na het volgen van deze cursus weet je de regels en uitvoering over de omzetting van de ‘commerciële’ jaarrekening naar de jaarrekening op fiscale grondslag.

06-12-2023 Auxilium Adviesgroep, Leusden

Schrijf je nu in!

Schrijf je hier in voor de Jaarrekening op fiscale grondslag cursus.

Gerelateerde cursussen