Elke werkdag bereikbaar via 033 433 72 17

Videocollege Jaarrekening op fiscale grondslag

Met veel praktijkvoorbeelden.

Cursusinformatie

Alle handige informatie op een rijtje
Waar Eigen werkplek
Soort Videocollege
Vakgebied Accountancy
Doelgroep (assistent) Accountants
Prijs € 75

Veel jaarrekeningen in het mkb worden op fiscale grondslag opgesteld. Maar is er dan ook sprake van een formele jaarrekening op fiscale grondslag? Dat valt nog wel eens tegen. Tijdens dit videocollege van John Weerdenburg AA behandelen we veel praktijkvoorbeelden en besteden we aandacht aan de belangrijkste consequenties van de RJ-Uiting ‘Handreikingen bij de toepassing van fiscale grondslagen door microrechtspersonen of kleine rechtspersonen’ .

Het videocollege duurt 40 minuten. Na het volgen van het videocollege is er de mogelijkheid om per mail vragen te stellen. Het emailadres zie je aan het einde van de video

!! LET OP: De videocolleges staan in onze online leeromgeving. Dit is niet MijnAuxilium. Je maakt in de online leeromgeving eenmalig een account aan. Dit doe je direct tijdens het afronden van de bestelling (klik op de knop inschrijven). Betaling is alleen via iDeal mogelijk. De videocolleges zijn vanaf de aankoopdatum 90 dagen beschikbaar. Na het afronden van het opleidingstraject ontvangt de deelnemer een certificaat van deelname. Het is hiervoor belangrijk dat je jouw persoonlijke gegevens volledig invult. 

De onderwerpen die tijdens deze cursus worden behandeld, zijn:

  • Eerste toepassing (stelselwijziging, schattingswijziging)
  • Groottecriteria
  • Minimale set van gegevens
  • Vermelden van de grondslagen
  • Balansonderdelen (deelnemingen, herwaarderingsreserves, herinvesteringsreserves, pensioenvoorziening, belastinglatenties enz.)
  • Onderdelen van de winst- en verliesrekening (willekeurige afschrijvingen,  verwerking vennootschapsbelasting, correcties oude jaren)
  • De consequenties voor de publicatiestukken​

Leerdoelen

Na het volgen van deze cursus weet u de regels en uitvoering rondom de omzetting van de ‘commerciële’ jaarrekening naar de jaarrekening op fiscale grondslag.

Prijzen

Je betaalt deze e-learning via iDeal. De prijs is exclusief btw.

 

Op afspraak Eigen werkplek

Schrijf je nu in!

Schrijf je hier in voor de Videocollege Jaarrekening op fiscale grondslag cursus. Heb je een account? Log dan eerst in.

Gerelateerde cursussen