Elke werkdag bereikbaar op 033 433 72 17

Masterclass Beleggen voor accountants

Hoe signaleer je een beleggingsbehoefte of noodzaak bij jouw klanten? Wat kun je als accountant voor jouw klant betekenen?

Cursusinformatie

Alle handige informatie op een rijtje
Waar Leusden, Auxilium Adviesgroep
Wanneer 26 september 2024
Tijd 10:00-17:00 uur
Prijs Leden: € 510 | Niet-leden: € 560

Beleggen is een steeds belangrijker onderdeel van de financiële planning bij een ondernemer. Weet jij wat je aan moet met vragen van klanten over cryptovaluta? Hoe begeleid jij jouw klanten met hun vermogen na een bedrijfsovername? Het probleem – hoe belegt de ondernemer als alternatief voor sparen met een professioneel beheerst en begrensd risico – legt Adri van Dijk in deze cursus uit. Daarnaast kijken we naar de  kosten van beleggen en de rol van banken en vermogensbeheerders.. De theorie behandelen we met casuïstiek die is  gekozen door ervaren bankiers.

Na afloop van de cursus  heb je de juiste instrumenten om jouw klanten in het gesprek bij de bank te begeleiden en kun je een onafhankelijke gesprekspartner van jouw klant zijn. Enige kennis van beleggen is wenselijk om deze cursus te volgen.

Ik ging voornamelijk voor persoonlijke doeleinden naar deze cursus, maar heb er mooie tips & trucs uit weten te halen om mijn klant te ondersteunen en evt nog meerwerk weg te zetten.

De ondernemer wordt doorlopend geconfronteerd met nieuwe beleggingsproducten en strategieën van vermogensbeheerders en banken. Deze financiële instellingen betrekken de accountant steeds vaker bij de beleggingsportefeuille van bijvoorbeeld een pensioen- en stamrecht BV. Daarom is het van belang dat de accountant als adviseur van de ondernemer:

  • de belangrijkste begrippen uit de beleggingswereld kent
  • het beleggingsvraagstuk bij de cliënt kan signaleren, analyseren en in de juiste context van de eigen advisering kan plaatsen (accountant blijf bij je leest)
  • het advies van de vermogensbeheerder en bank kan vertalen naar zijn eigen advisering en naar de risicohouding en vermogenspositie van zijn cliënt
  • kennis en inzicht heeft in de verhouding risico en rendement in een effectenportefeuille
  • ​kennis heeft van beleggingsproducten en – strategieën en specifiek bij beleggen in een stamrecht of pensioen BV

Na het volgen van deze cursus heb je de bovenstaande kennis. De cursus is als volgt opgebouwd:

  • Inleiding: beleggingsbegrippen
  • De Moderne Portefeuille Theorie versus Behavioral Finance
  • De bepaling van de asset allocatie en liquiditeitsplanning op basis van het gewenste risicoprofiel
  • De samenstellening van een effectenportefeuille en het beoordelen van de performance in het licht van de negatieve rente
  • Bijzondere beleggingsproducten zoals cryptovaluta, garantieproducten, bijzondere obligatievormen en indexbeleggen (trackers). ​

Leerdoelen

Na afloop van de cursus  heb je de juiste instrumenten om jouw klanten in het gesprek bij de bank te begeleiden en kun je een onafhankelijke gesprekspartner van jouw cliënt zijn

26-09-2024 Leusden, Auxilium Adviesgroep

Schrijf je nu in!

Schrijf je hier in voor de Masterclass Beleggen voor accountants cursus.

Gerelateerde cursussen