Elke werkdag bereikbaar via 033 433 72 17

Webinar update financieren

Een kwartaal-APK op financieringsgebied: gratis voor leden! (anders € 50)

Cursusinformatie

Alle handige informatie op een rijtje
Waar Online
Wanneer 16 maart 2023
Tijd 1300 - 14.30 uur
Soort Videocollege / Webinar / E-learning
Vakgebied Financieren
Doelgroep Accountants | Fiscalisten
Prijs € 50

Heeft de financieringswereld jouw interesse? Vind je het leuk om bij te blijven over de actualiteit in de financieringsmarkt? Bij de financieringsdesk krijgen wij dagelijks (aan)vragen van leden waarvan de oplossingen ook voor jouw relaties interessant kunnen zijn. Wij delen onze ervaringen graag met je in deze periodieke update financieren via MS Teams. We bespreken in dit webinar van ongeveer een uur ook hoe de temperatuur bij de banken is, welke nieuwe financieringspartijen er zijn en wat de verwachte ontwikkelingen zijn in de markt.

Wij geloven in de kracht van de accountant als aanspreekpunt van de klant. Zeker als het over financieren gaat. Want wie kent de ondernemer, de onderneming en de financiën het beste? De accountant! En wie helpt de accountant? Wij!

Volg alle 4 webinars update financieren in 2023!
16 maart | 22 juni | 14 september | 14 december
Gratis voor leden, niet-leden betalen 50 euro per webinar.

Inschrijven voor alle (4) webinars update financieren 2023

Tijdens het webinar op 16 maart 2023 schuift ook WDL Kredietfondsen aan. Zij vertellen meer over onderhandse zakelijke leningen.

De markt voor alternatieve financiering in het MKB groeit enorm waarbij het volume in Direct Lending (onderhandse leningen) ook steeds meer toeneemt. Deze leningen tussen beleggers en geldnemers komen ook tot stand met tussenkomst van de accountant. Beleggers zijn immers ook op zoek naar rendement op hun creditgelden. Dus beide partijen blij! Of is er een keerzijde?

In hoeverre kan ik als accountant zonder aansprakelijkheidsrisico’s twee partijen bij elkaar brengen? En kan de belegger mij als accountant aansprakelijk stellen als hij een deel van de lening moet afboeken? Wat is marktconformiteit in deze situatie? Welke alternatieven heb ik als de bij mij bekende beleggers het toch niet willen doen? Heb ik dan al te veel verwachtingen gewekt naar de geldnemer?

Vraagstukken waar wij Bart van der Wielen en Maykel Hermanussen van WDL Kredietfondsen voor uitgenodigd hebben om mee te praten in onze periodieke financiering update. Ook jurist Frank Laagland van Law&Pepper schuift hierbij aan. Wat wordt er behandeld?

  • De alternatieve markt voor zakelijke leningen in de praktijk.
  • De beleggersmarkt. Wat zijn de meest voorkomende opties voor beleggers om rendement te maken?
  • Voorbeelden van onderhandse leningen.
  • Voorbeelden van aansprakelijkheidsrisico’s en hoe die te beperken.
  • Het verzorgen van volledige en goede documentatie.
  • Hoe te handelen in geval van betalingsonmacht bij geldnemer.

Het webinar duurt een half uur langer dan gebruikelijk.

Leerdoelen

Na het volgen van dit webinar heb je meer actuele bagage om jouw klanten op het gebied van financieringsvraagstukken te informeren.

Incompany

Heeft de financieringswereld jouw interesse? Vind je het leuk om bij te blijven over de actualiteit in de financieringsmarkt? In de incompany workshop over financieren nemen wij onze kennis en ervaring mee naar de vertrouwde omgeving van jouw kantoor. Met de (potentiële) dossiers onder handbereik praten wij het hele team bij. Doordat het hele team geënthousiasmeerd wordt, kan er nagepraat worden en worden er eerder (individuele) vervolgstappen gezet binnen het kantoor. Lees meer.

22-06-2023 Online
14-09-2023 Online
14-12-2023 Online

Schrijf je nu in!

Schrijf je hier in voor de Webinar update financieren cursus. Heb je een account? Log dan eerst in.

Gerelateerde cursussen