Elke werkdag bereikbaar op 033 433 72 17

Werken met de WKR

De 'vrije ruimte' in de praktijk

Cursusinformatie

Alle handige informatie op een rijtje
Waar Auxilium Adviesgroep, Leusden
Wanneer 27 juni 2024
Tijd 13:00-17:15 uur
Prijs Leden: € 345 | Niet-leden: € 395

Tijdens jouw werkzaamheden kom je ongetwijfeld ook in aanraking met kostenposten die thuis horen in de werkkostenadministratie (WKR administratie). In deze cursus van Martin de Vries RB bespreken we de hoofdlijnen van de werkkostenregeling (WKR) en frissen we jouw kennis op. Daarbij gaan wij in op het begrip loon en de diverse categorieën van de WKR, zoals gerichte vrijstellingen, nihil waarderingen, vrije ruimte, intermediaire kosten en bijzondere verstrekkingen. We kijken ook naar de WKR administratie. We werken gezamenlijk een casus uit zodat de opgedane kennis direct toegepast kan worden.

Uit het Trendonderzoek Salarisprofessionals 2023 van het NIRPA blijkt dat salarisprofessionals die aan het onderzoek hebben meegewerkt hebben, het moeilijk vinden om te bepalen welke vergoedingen er wel en niet onder de WKR vallen. Vooral het individueel keuzebudget, het bedrijfsfeest en de fiets van de zaak zijn lastige onderwerpen. 

RB 4 fiscale punten

Voor leden van Auxilium

Het rekenmodel WKR 2023 vind je in de Modellenbibliotheek in het klantportaal ‘MijnAuxilium‘, categorie Loonbelasting/model fiscaal. Dit model wordt binnenkort geüpdatet naar 2024.

Incompany

De incompany prijs voor deze cursus van 4 uur is € 2395 (leden)/€ 2595 (niet-leden) voor maximaal 16 personen. Boven de 16 personen betaal je per extra deelnemer € 50 (leden) en € 70 (niet-leden). Daarnaast betaal je btw en reiskosten van de docent (€ 0,35 per km van Leusden naar jouw cursuslocatie en v.v.). Wij registeren de fiscale RB-punten bij RB, dit is bij de prijs inbegrepen.

Naast een uitgebreide behandeling van de verschillende categorieën van de WKR wordt tijd besteed aan praktijkgevallen/-voorbeelden. Op deze manier wordt de theorie gekoppeld aan de praktijk en wordt de toepassing in de praktijk eenvoudiger gemaakt. Uiteraard besteden we ook aandacht aan de WKR administratie zelf en de praktische zaken die daarbij komen kijken.

In cursus worden (o.a.) de volgende onderwerpen besproken:

  • ​De verschillende categorieën van de WKR (loon, vrijgesteld loon, intermediaire kosten, bijzondere verstrekkingen, nihil waarderingen, vrije ruimte, gerichte vrijstellingen)
  • Maaltijden
  • Vaste kostenvergoedingen
  • Thuiswerken
  • De praktische uitwerking van het noodzakelijkheids- en gebruikelijkheidscriterium

Deze cursus is bestemd voor iedereen die in de praktijk met de WKR in aanraking komt. Je bent na vier uur breed en uitvoerig bijgepraat over de diverse aspecten van de werkkostenregeling.

Leerdoelen

Na het volgen van deze cursus heb je jouw kennis opgefrist en aangevuld over de werkkostenadministratie.

RB: 4 fiscale punten

27-06-2024 Auxilium Adviesgroep, Leusden
10-10-2024 Auxilium Adviesgroep, Leusden

Schrijf je nu in!

Schrijf je hier in voor de Werken met de WKR cursus.