Elke werkdag bereikbaar op 033 433 72 17

Zomercursus: Het maken van een goede bedrijfsbeschrijving

Cursusinformatie

Alle handige informatie op een rijtje
Waar Leusden, Auxilium Adviesgroep
Wanneer 31 juli 2024
Tijd 13:15-16:30 uur
Prijs Leden: € 255 | Niet-leden: € 305

Volg onze voordelige zomercursussen inclusief een potje padel!

Wil je efficiënt en effectief samenstellen? Dan is een goede bedrijfsverkenning essentieel. Tijdens deze cursus leer je niet alleen wat dit inhoudt en welke significante aangelegenheden daarbij horen, maar we richten ons vooral op het invullen van de bedrijfsverkenning.

Praktische en efficiënte tips

In de cursus krijg je praktische tips over hoe je een bedrijfsprofiel vastlegt op een manier die tijd bespaart en elk jaar opnieuw waarde oplevert. Op basis van praktijkvoorbeelden, die je zelf kunt aanleveren, bespreken we welke zaken minimaal vastgelegd moeten worden. Denk aan formaliteiten zoals leningsovereenkomsten, huisvesting en personeel, maar vooral aan de administratieve procedures waarop de accountant kan vertrouwen.

Kwaliteit van de interne organisatie

Het uitgangspunt van risico gericht samenstellen is de kwaliteit van de interne organisatie van de klant. Hoe beter deze kwaliteit vastligt in de bedrijfsverkenning, hoe minder aanvullende werkzaamheden de accountant hoeft uit te voeren. Dit betekent niet een uitgebreide AO/IB beschrijving, maar een overzichtelijke opzet van bijvoorbeeld hoe de omzet wordt geregistreerd.

De gereduceerde prijs geldt alleen voor de zomercursus en is inclusief padellen. Volg je de zomercursus Onroerend goed in de ochtend? Dan zorgen wij voor de lunch!

Naar Zomercursus Onroerend goed

 

Na een dag vol nieuwe inzichten tijdens onze zomercursussen, nodigen we je uit om samen met ons te padellen! De cursussen eindigen om 16.30 uur. Om 17.00 uur staan de padelbanen voor je klaar. Daarna is er tijd voor een gezellige borrel aan de bar, inclusief borrelhap. Dit alles is bij de cursusprijs inbegrepen, En als je na de borrel nog wat langer wilt blijven, kun je op eigen kosten een hapje eten. Laat je ons weten of je een potje meespeelt door dit aan te geven in het opmerkingenveld?

Wat kun je verwachten?

  • Inzicht in Risico Gericht Samenstellen: Begrijp wat het inhoudt en leer over significante aangelegenheden.
  • Bedrijfsverkenning Invullen: Ontdek hoe je een bedrijfsverkenning opzet die werkt voor jou en je klant.
  • Praktijkvoorbeelden: Leer van praktijkvoorbeelden en krijg de kans om eigen cases in te brengen.
  • Handige Tips: Ontvang tips die ervoor zorgen dat je eenmalige tijdsinvestering zich elk jaar weer terugverdient.

Leerdoelen

Na afloop van deze cursus ben je in staat om een gedegen bedrijfsverkenning op te stellen die het samenstelproces efficiënter maakt en de informatieoverdracht naar toetsers vereenvoudigt. Je leert de essentiële elementen van een bedrijfsverkenning te identificeren en vast te leggen, en je ontwikkelt vaardigheden om administratieve procedures en interne organisatieprocessen effectief te documenteren. Hierdoor kun je de risico’s beter inschatten en beperken, en lever je een hogere kwaliteit van dienstverlening aan je klanten.

31-07-2024 Leusden, Auxilium Adviesgroep

Schrijf je nu in!

Schrijf je hier in voor de Zomercursus: Het maken van een goede bedrijfsbeschrijving cursus.

Gerelateerde cursussen