Elke werkdag bereikbaar op 033 433 72 17

Financierings-apk

Financieringscheck: vergelijken loont!

Financierings-apk

Financierings-apk

Het is belangrijk kritisch naar rentelooptijden en rentetarieven te kijken. En te weten wanneer de rentevast periode vervalt. Met een financierings-apk lopen wij de zekerheden, voorwaarden en structuur van de financiering na. In veel gevallen is verbetering mogelijk!

Download de financieringswegwijzer 2024

Financieringscheck

Tijdens de looptijd van een financiering verandert er van alles. Meestal is een gedeelte van de lening afgelost en de onderneming kan gegroeid zijn en meer omzet draaien. Hierdoor loopt een financier minder risico en is dat het moment voor volledige vrijgave of vermindering van de zekerheden. Denk o.a. aan afgegeven borgtochten van de ondernemers, is deze extra zekerheid nog wel nodig?

In de praktijk wordt dit zelden besproken. Terwijl het een kans is op andere financieringsmogelijkheden bij derden of bescherming van het privé vermogen. Het proberen waard en wij helpen je hierbij. Met een financierings-APK kijken wij of de tarieven marktconform zijn, wanneer de rentevast periode vervalt en of we tot betere voorwaarden kunnen komen. In veel gevallen is verbetering mogelijk, of bij de huidige geldverstrekker(s) of door te herfinancieren bij een andere partij.

Wat hebben wij nodig?

  • De laatste 3 (geconsolideerde) jaarrekeningen van de bv’s die hebben meegetekend voor de financiering
  • Een kopie van de offerte en/of akten van de huidige financier(s) waarmee afspraken zijn gemaakt en voor getekend is

Wat krijg je?
Een rapport van de financiering van jouw klant. In het rapport wordt de bestaande financiering beoordeeld qua tarief, zekerheden en voorwaarden. We noemen de mogelijkheden tot verbetering zodat je deze met jouw klant kan bespreken. Vergelijken loont!

Sparren over de mogelijkheden?

Eén van onze leden worden? Worden wij jouw collega op afstand!