Elke werkdag bereikbaar op 033 433 72 17

Financiële planning

Inzicht in de financiële situatie van de klant.

Financiële planning

Financiële planning

Met een financiële planning krijgt jouw klant inzicht in de financiële situatie. Inkomsten, uitgaven en vermogen worden in perspectief geplaatst. Vaak is dat de samenhang tussen de onderneming en privé, soms is het ook het in kaart brengen van de diverse voorzieningen en vermogensbestanddelen die er zijn. Vanuit dit inzicht weet jouw klant ‘aan welke knoppen hij kan draaien’ en kan hij beslissingen nemen. Denk hierbij aan de verkoop van de onderneming (of overdracht aan de volgende generatie), het eerder stoppen met werken, de aankoop van een vakantiewoning of een boot, enz.

Scheiding

Een scheiding kan ook de aanleiding zijn voor een financieel advies. We helpen je met de onderhandelingen over de financiën (waaronder het vermogen en het pensioen). Heeft de ondernemer een oudedagsvoorziening in de BV zoals pensioen, Oudedagsverplichting (ODV), lijfrente of ontslag-stamrecht? We bekijken welke fiscale mogelijkheden het beste passen.

Omniplan Adviesplanner

Auxilium leden krijgen korting op de jaarlicentie van de Omniplan Adviesplanner. De Adviesplanner is een online programma waarin je inkomens- en vermogensplanningen maakt. Je krijgt financieel een totaalbeeld voor jouw klant en je kunt beter specifieke klantvragen beantwoorden.

Productadvies

Bij onze dienstverlening spreken wij over een product, zoals een verzekering of een eigenwoninglening. Wij informeren je over de (fiscale) mogelijkheden van dit product. De keuzes die je hebt en de manier waarop dat binnen jouw situatie kan passen. Hierbij kunnen wij productinformatie meenemen, maar we geven geen specifiek productadvies.

Wij zijn geen tussenpersoon en bemiddelen niet in deze producten. We hebben daarom geen Wft-vergunning (AFM). Wij adviseren dus niet over de daadwerkelijke invulling bij een bepaalde uitvoerder (zoals een verzekeringsmaatschappij of bank) of over de manier waarop jouw product eventueel wordt aangepast.

Sparren over de mogelijkheden?

Eén van onze leden worden? Worden wij jouw collega op afstand!