Elke werkdag bereikbaar op 033 433 72 17

Familierecht

Samenwonen, huwelijk en scheiding (van een ondernemer) & schenken.

familierecht

Familierecht

Heb je juridisch advies nodig over familierecht? Denk aan advies op het gebied van schenken (ouder-kind), trouwen, samenwonen, voogdij, bewindvoering, gezag en echtscheiding. Onze jurist helpt je bij jouw vragen over familierecht!

Overeenkomsten: huwen en scheiden

  • Gaat jouw klant trouwen en willen zij huwelijksvoorwaarden opstellen? Of vraag je je af of de huwelijksvoorwaarden nog passend zijn bij de situatie van jouw klanten?
  • Gaat jouw klant scheiden en is er nooit feitelijk verrekend op grond van een (periodiek) verrekenbeding?
  • Persoonlijke situaties die veranderen hebben invloed op de inhoud en uitwerking van huwelijksvoorwaarden. Vooral bij ondernemers. In de tijd dat jouw klanten trouwden en naar de notaris gingen was de onderneming net gestart, en deze is nu sterk gegroeid. En nu?
  • En hoe zit het met de bedrijfsopvolging, wat is daar over vastgelegd? En hoe zijn de fiscale regels? Laat ons de overeenkomsten checken.

Schenken

Wat zijn de mogelijkheden en welke vorm van schenking past het best bij de familie- en vermogenssituatie? Welke clausules moet je vastleggen? Samen maken wij een voor beide generaties optimaal schenkingsplan.

Echtscheidingstraject

Een echtscheiding is een ingewikkeld en emotioneel traject. Is een van beiden ondernemer, dan komen daar nog de aspecten over de onderneming bij. Vragen over de eigen woning, fiscaal partnerschap, verdeling privé en gemeenschappelijk vermogen, de gevolgen voor de onderneming etc.

Voor al deze vragen en de begeleiding van een scheidingstraject, hebben wij een team. Eén loket waar je met al je vragen terecht kunt. En of het nu gaat om een advocaat, fiscalist, pensioenadviseur, estate planner, accountant of financieringsspecialist. Met het echtscheidingsteam heb je toegang tot allemaal!

Download echtscheidingsflyer

Sparren over de mogelijkheden?

Eén van onze leden worden? Worden wij jouw collega op afstand!