Elke werkdag bereikbaar op 033 433 72 17

Financieringscasus Intratuin

“Wij vinden het leuk om de financieringspuzzel in teamwork op te lossen. ”
Financieringscasus Intratuin Podcast BNR: gesprek met ondernemer Sjaco en Marco van Auxilium Financieren

De aanleiding

De accountant van ondernemer Sjaco Griffioen vraagt Auxilium te helpen bij de financiering van de vervolgbouw van een Intratuin-vestiging. De eigenaar van Intratuin Lisse zocht financiering voor zijn tuincentrum ter grootte van drie voetbalvelden. Het tuincentrum is al open voor klanten, maar deels nog in aanbouw: ongeveer tweederde deel is nog niet klaar. Sjaco wil door en zijn tuincentrum klaar hebben voor de Kerst en daarvoor is cashflow nodig.

De oplossing

Stapelen! Marco Kastelein van Auxilium Financieren brengt de financiering onder bij Mogelijk. Bij het financieren van retail zijn, mede door corona, traditionele banken terughoudend. Mogelijk biedt een stapelfinanciering aan, ze denken in oplossingen door vooral naar de waarde van het vastgoed kijken.

De casus

In 2019 klopte ondernemer Sjaco Griffioen bij zijn accountant aan voor het financieren van de vervolgbouw van zijn Intratuin-vestiging. Uiteindelijk kwam Marco en zijn financieringsteam uit bij samenwerkingspartner Mogelijk. Omdat Mogelijk een doorlooptijd kent van enkele dagen in plaats van maanden, konden zij snel schakelen.

De klant

Sjaco Griffioen: “Het is leuk om te zien dat een ondernemer hier uit de buurt via Mogelijk in mijn bedrijf heeft geïnvesteerd. Vroeger deed je eigenlijk alles via een bank, dat is niet meer zo. Tegenwoordig zijn ze voorzichtiger en willen ze stapelfinanciering: een stukje lease, een externe partij en behoorlijk wat eigen geld. Via Marco heeft dat vorm gekregen bij Mogelijk.”

Wij helpen je graag!

Marco Kastelein: “Ik wil ondernemers meegeven dat de financieringswereld écht veranderd is. Ondernemers weten niet altijd wat er allemaal kan; je moet partijen zoals Mogelijk weten te vinden en in te zetten. Dus zorg dat je advies inwint bij specialisten, dat is het echt waard. Wij vinden het leuk om die puzzel in teamwork op te lossen. Wij maken samen met de accountant prognoses, we rekenen continu door. De accountant heeft de cijfers in handen en daardoor kunnen we snel de haalbaarheid checken.”

In een podcast van BNR (augustus 2022) staat deze financieringscasus van Auxilium centraal. Sjaco Griffioen en Marco Kastelein komen beide aan het woord.

Podcast BNR Bouwen aan de uitbreiding van je bedrijf met een lening

 

Ook vastgoedfinancier Mogelijk heeft op de website een artikel geplaatst over dit financieringstraject. Meer lezen? Lees het artikel op de website van Mogelijk.