Elke werkdag bereikbaar op 033 433 72 17

FlanQ accountants & adviseurs

“Twee aangesloten kantoren bundelen hun krachten via Auxilium Corporate Finance”
Sebastiaan van der Wal en Frans van Lonkhuizen | partnerschap FlanQ accountants & adviseurs | Lid sinds 2007

Sebastiaan van der Wal en Frans van Lonkhuizen van FlanQ accountants & adviseurs

Sebastiaan van der Wal en Frans van Lonkhuizen, beide Auxilium-lid, ontmoeten elkaar in Breda tijdens een intervisiebijeenkomst van Auxilium. Ze hebben een persoonlijke klik en hebben beide behoefte aan schaalvergroting, ze willen groeien met hun kantoor, maar hoe?

Hoe het allemaal begon

Tijdens de bijeenkomsten van het Ondernemersnetwerk delen kantooreigenaren de dingen waar ze tegenaan lopen. Het delen van ervaringen en het sparren over uitdagingen werkt heel goed. Ook voor Sebastiaan en Frans.

Sebastiaan deelt zijn ambities om te groeien met de intervisiegroep. Maar hij deelt ook zijn levensverhaal. Met een aankomende toetsing en een enorm tekort aan personeel vraagt hij hoe de anderen dit doen. Frans biedt, heel praktisch zijn hulp aan. En wat begint als een hulpvraag, groeit uit tot een partnerschap.

De klik tussen Sebastiaan en Frans blijkt niet alleen zakelijk, maar ook persoonlijk. Ze delen ervaringen, maar ook de ambitie om samen te groeien zonder de identiteit van hun eigen kantoor te verliezen.

Sebastiaan: “Het begon met ‘het lenen’ van twee medewerkers van het kantoor van Frans. Ik heb een klein kantoor, het kantoor van Frans is 2,5 keer zo groot. Ik ben kwetsbaar. Je wilt schaalvergroting, maar dan niet met een té grote partij. Ik denk dat Frans en ik wel bij elkaar passen, toch?”

Frans: “Jazeker. Bij mij kwam het eigenlijk heel goed uit. Kijk, heel lang geleden, toen ik net begon, had ik de ambitie om een grotere organisatie op te zetten. Door allerlei omstandigheden is dat niet gebeurd.”

Auxilium Corporate Finance

Zelf beslissen, met een vertrouwde rugdekking

Om de afspraken te formaliseren nemen Sebastiaan en Frans contact op met Jaco Hoksbergen van Auxilium Corporate Finance. Jaco zorgt voor het opstellen van de juiste documenten en het juridisch samenbrengen van beide kantoren. Voor Sebastiaan en Frans is de persoonlijke band te waardevol om hierin verkeerde keuzes te maken. Ze nemen uiteindelijk samen de definitieve beslissingen.

Frans: “We hadden nauw contact met Jaco. Je kan zelf stappen overslaan, Jaco slaat geen stappen over. Hij neemt alles mee. Je bent zelf snel verder in je gedachten en dan kan Jaco je nog wel eens terugfluiten met dingen die je bent vergeten.

Sebastiaan: “Het stukje ‘fiscaal’,  dat je daar geen ‘gedoe’ mee krijgt en ook het stukje ‘persoonlijk’ wat ik heel belangrijk vind en wat Jaco goed verwoordde. Wat gebeurt er als ik vroegtijdig kom te overlijden? De voorbereiding voor de nabestaanden. Dat zijn dingen waar ik zelf nooit aan had gedacht. Het is nu netjes geregeld.”

Frans: “En dan is het ook fijn als het een partij is waar je samen bij aangesloten bent. Vertrouwd en betrokken. Het gaat verder dan alleen zakelijk advies, het is een vertrouwensrelatie die ook het mentale aspect van het ondernemerschap omvat.”

De huidige samenwerking

Sebastiaan van der Wal en Frans van Lonkhuizen vormen formeel een organisatie, maar ze hebben nu nog hun eigen logo’s.

Frans: “In principe zijn we  nu 1 organisatie en huren wij Sebastiaan in. Zo voelt dat niet, maar formeel is het wel zo. We zijn nu alles onder de motorkap gelijk aan het maken. De klanten zijn op de hoogte en we gaan heel snel stappen maken met een naam en een logo.”

Lidmaatschap Auxilium

Een ‘normale’ club mensen

Sebastiaan en Frans vinden Auxilium een waardevolle partner voor accountantskantoren. De achterwacht, de betrokkenheid en het gevoel van collegialiteit maken Auxilium voor hen tot meer dan een kennisorganisatie.

Sebastiaan: “Auxilium is een ‘normale’ club met goede mensen. Een collega op de achtergrond, een sparringpartner. Ik ben erg tevreden.”

Frans: “Voor mij is Auxilium écht een directe collega. Zo voelt dat. Als ik eerlijk ben, heb ik de sprongen die ik heb gemaakt, te danken aan Auxilium. Wij voelen ons al jaren thuis bij jullie. Voor mij is het alsof ik ons kantoor in Leusden bel.”

Sebastiaan: “Jullie hebben mij door de hertoetsing heen gesleept. En dan heb ik het niet over alleen dossierkennis, maar ook het mentale aspect. Dat had ik op dat moment echt nodig. Het lidmaatschap is voor mij veel meer dan een collega op afstand”

Frans: “Wij doen voor de toetsing altijd nog een prétoets via Auxilium. Als wij iets ingewikkeld vinden, vragen we altijd iemand erbij. Dat voelt gewoon vertrouwd. En omdat we altijd in alle updates meedraaien, lopen we niets mis. Ik sprak laatst een ander lid van Auxilium die ook iemand van Auxilium heeft laten meedraaien bij de toetsing en dat dit ook zo’n goed gevoel gaf”.

Wil je meer weten over het lidmaatschap van Auxilium?

Meer informatie