Elke werkdag bereikbaar op 033 433 72 17

Van Deuren Accountants

“Je kunt niet alles alleen. Je hebt reflectie met anderen nodig. Dat vind ik bij Auxilium. ”
Pauline van Deuren | Evaluatie van het kwaliteitssysteem Van Deuren Accountants | Lid sinds 2011

De aanleiding

Pauline van Deuren zoekt een accountant voor de verplichte evaluatie van het kwaliteitssysteem.

De oplossing

De accountants van Auxilium Adviesgroep doen de evaluatie voor de aangesloten kantoren.

De casus

Van Deuren accountants is een administratie/accountantskantoor in Laren. Zij verzorgen vooral (loon)administraties en aangiftes Inkomstenbelasting en Vennootschapsbelasting. Maar maken ook jaarrekeningen voor de eenmanszaak en de BV. Voor Pauline van Deuren (eigenaar) is het ‘met een persoonlijke noot’ ontzorgen van de klant heel belangrijk.

Het evalueren van de kwaliteitssystemen is een jaarlijkse verplichting vanuit de NBA. Valt het kantoor onder het regiem ‘klein kantoor’ dan moet de uitkomst hiervan besproken worden met een accountant van buiten de organisatie, die beschikt over deskundigheid en ervaring met betrekking tot kwaliteitsbeheersing (art. 27 lid 2b NVKS). Voor Pauline een logische stap om dit uit te besteden bij Auxilium. Na ruim 10 jaar lidmaatschap weet zij dat Auxilium deze dienst jaarlijks voor haar doet.

De klant centraal

Pauline: “Wij gebruiken ons lidmaatschap onder andere voor de evaluatie kwaliteitssysteem en de helpdesk. Vooral om te reflecteren of wij het goed doen. Wij zijn heel blij dat wij jullie hiervoor hebben en ervaren jullie echt als dé collega op afstand. Jullie zijn goed bereikbaar en we krijgen snel antwoord aan de helpdesk. De klant staat centraal. Bij de evaluatie van het kwaliteitssysteem bespreek ik de uitkomsten met de collega’s. Dan kijken we wat we al willen invoeren, of waar we nog even over moeten nadenken.’’

Wij helpen je graag!

Ieder accountantskantoor moet jaarlijks het kwaliteitssysteem evalueren. Wij doen deze evaluatie samen met jou. Met een checklist lopen we alle punten door. De uitkomsten bespreken we met elkaar en je krijgt een verslag met aanbevelingen voor verbeterpunten. Deze jaarlijkse apk helpt ook om beter voorbereid te zijn op een toetsing. En bijeen toetsing wordt vaak gevraagd naar het verslag van de evaluatie van het kwaliteitssysteem.

Meer informatie