Elke werkdag bereikbaar op 033 433 72 17
6 november 2023 Accountancy

Vernieuwd koepelconvenant voor horizontaal toezicht ondertekend

Auxilium Medewerker
Op 1 november heeft de koepelorganisatie Auxilium-Fiscount samen met koepelorganisaties Extendum, NOB, NOAB, RB, SRA en Novak, opnieuw het koepelconvenant voor horizontaal toezicht ondertekend. Het feestelijke moment vond plaats in de Metaal Kathedraal in De Meern, John Weerdenburg AA zette namens Auxilium zijn handtekening onder het convenant.

Het convenant sluit aan op de Leidraad Horizontaal Toezicht Fiscaal dienstverleners. In het convenant zijn afspraken gemaakt over de kwaliteit van de aangiften en het aangifteproces verloopt door deze afspraken soepeler. De Belastingdienst kan door transparantie en vertrouwen sneller duidelijkheid geven over de fiscale positie.

 

Koepelorganisatie Auxilium-Fiscount

De basisgedachte van de koepelorganisatie Auxilium/Fiscount is dat kleinere kantoren een goed kwaliteitssysteem hebben. Zij willen de kwaliteit waarborgen voor kleinere en middelgrote accountants-, administratie- en belastingadvieskantoren. En zij willen dit voor deze doelgroep praktisch en betaalbaar houden.

15 jaar HT

Het is 15 jaar geleden dat de eerste HT-convenanten voor fiscaal dienstverleners zijn ondertekend. In 2011 heeft de koepelorganisatie Auxilium/Fiscount (toen onder de naam Kwaliteitscentrum Accountancy Nederland BV (KAN)) een koepelconvenant horizontaal toezicht gesloten met de Belastingdienst.

Meer weten over Horizontaal toezicht?

Lees hier het bericht van de Belastingdienst over het ondertekenen van het nieuwe koepelconvenant Horizontaal Toezicht.