Elke werkdag bereikbaar op 033 433 72 17
9 januari 2024 Nieuws

Inzamelingsactie 'Breng vers fruit en groenten naar de keukentafel'

Auxilium Medewerker

Einde inzamelingsactie Voedselbank Leusden/Amersfoort

In de decembermaand heeft Auxilium Adviesgroep een inzamelingsactie gehouden voor de Voedselbank Amersfoort en Leusden. Tijdens het eindejaarseminar van Auxilium konden de aanwezige accountants met een QR-code geld overmaken. Met dit geld wordt er fruit ingekocht voor de plaatselijke voedselbanken. De actie heeft €2762 opgebracht.

Jesse Aarsman, fruitmaster bij Fruit-bestellen.nl heeft zijn steentje bijgedragen aan deze actie. Hij doneerde namens Fruit-bestellen 500 ananassen aan de Voedselbank. “Ik ben de vierde generatie binnen ons familiebedrijf in groente en fruit. We kopen zoveel mogelijk in bij lokale boeren. We willen niet te ver rijden om ons fruit op te halen, maar we willen ook niet te ver rijden om ons fruit af te leveren. In de coronatijd ben ik samen met mijn ouders een fruitabonnement gestart voor bedrijven, scholen en particulieren in de regio Amersfoort. Op maandag verzamelen we onder de carport van mijn ouders met een bak koffie. Daarna gaat iedereen lekker aan de slag. Ik wil iets betekenen voor de maatschappij en hier krijg ik energie van.”

Binnenkort worden de mandarijnen, snoeptomaatjes en snackkomkommers die door de inzamelingsactie bij Fruit-bestellen ingekocht kunnen worden, geleverd aan de twee voedselbanken. Cieka Galenkamp is hoofd intake bij de Voedselbank Amersfoort. Ze werkt al 16 jaar bij de Voedselbank en ziet dat de aanvoer van vers fruit en groente enorm is afgenomen. Daarom is ze blij met deze donatie. “We zijn niet de afvalbak van de regio, we geven graag iets goeds weg. Daarom is steun in de vorm van een dienst of product meer dan welkom. Dat kan van alles zijn. 590 gezinnen maken gebruik van de voedselbanken in Amersfoort/Leusden. We zijn er voor iedereen die tijdelijk minder te besteden heeft. Wacht niet te lang als je in een lastige financiële situatie zit. We kijken niet alleen naar inkomen, maar ook naar wat jij in combinatie met jouw vaste lasten te besteden hebt”.

Op de foto van links naar rechts: Jesse Aarsman, Cieka Galenkamp en John Weerdenburg

 


20 december Update inzamelingsactie Voedselbank Leusden/Amersfoort

De eerste smakelijke donatie aan de gezinnen van de Voedselbank Leusden/Amersfoort is een feit. Onze fruitleverancier heeft 500 ananassen gesponsord en deze zijn ook al uitgeleverd aan de Voedselbank.

We hebben via de QR-code ruim €500 ontvangen van klanten en medewerkers. Dit bedrag is door Auxilium opgehoogd naar €2500* zodat de klanten van de Voedselbank Leusden/Amersfoort per gezin 15 mandarijnen en 2 dozen snoeptomaatjes ontvangen.

We willen heel graag nog een extra portie fruit toevoegen. Help je ons? De inzamelingsactie loopt nog tot 31 december 2023.

* Auxilium doneert €2000, een bedrag dat dit jaar wordt bespaard op kerstattenties.

Wat houdt de actie in?

Auxilium Adviesgroep zamelt geld in voor de Voedselbank Leusden/Amersfoort (590 gezinnen: 2360 mensen). Er is een tekort aan vers fruit en groenten bij deze voedselbank. Met het totaalbedrag kopen we bij de lokale groenteboer mandarijnen en snoeptomaatjes. Deze worden in de decembermaand uitgedeeld aan de klanten van de Voedselbank Leusden/Amersfoort. Doe je mee?

Hoeveel mandarijnen en snoeptomaatjes wil jij aan de voedselbank doneren?

  • Scan de QR code (gebruik de camera app op je telefoon) en doe jouw donatie (bedrag kan aangepast worden).
  • 1 netje mandarijnen of 1 doosje snoeptomaatjes = €2,50, vul het bedrag in dat je wilt doneren, wij kopen de mandarijnen en tomaatjes.
  • Samen brengen we vers fruit en groenten naar de keukentafel!

De actie ‘Breng vers fruit en groenten naar de keukentafel’ is een samenwerking van

 

en

 

voor