Elke werkdag bereikbaar op 033 433 72 17
8 juni 2023 Nieuws

Congres Sociaal ondernemerschap

Marco Kastelein Financieringsspecialist

Marco Kastelein: “Gisteren hebben we een fantastische middag gehad in het AFAS-theater bij ons in Leusden. Meer dan 50 accountants hebben geluisterd, maar ook actief meegepraat met onze sprekers. Wat houdt sociaal ondernemerschap in en hoe kan ik hier mijn bijdrage aan leveren. En heel belangrijk: hoe maken we een begin met elkaar?

Loek Peters (acteur van o.a. de serie Penoza) nam ons mee in de theaterwereld en vertelde hoe je binnen deze branche afhankelijkheid hebt naar elkaar en hoe je de ander (lees: collega) dus beter moet maken. Acteurs hebben elkaar nodig dus help je jouw collega optimaal te presteren. Help elkaar in de samenwerking, vraag wat de ander nodig heeft om zijn of haar werk goed of nog beter te kunnen doen. Het was een inspirerend verhaal met tips die we allemaal in ons werk kunnen toepassen.

Ynzo van Zanten (Head of Culture en People van Tony Chocolonely) pakte het stokje met veel enthousiasme over. Met humor en visie vertelde hij over zijn ervaringen bij Tony Chocolonely. Hoe maak je impact als ondernemer? Bijzonder hoe ze werken bij Tony en zeer inspirerend wat mij betreft!

Last but not least vertelde het UWV over hun processen en hoe zij werken. Kortom een inspirerende, sfeervolle middag op een mooie locatie. Laten we vandaag beginnen met de ander beter te maken en te helpen in zijn of haar werk!”

Bekijk de korte impressie (1,5 minuut) van het congres

Enkele reacties van de deelnemers:

Zou verplicht gesteld moeten worden voor het NBA-bestuur en ook de Raad voor de toetsing (met name het deel van Loek Peters).

Was helemaal prima voor beeldvorming (m.n. UWV) en inspiratie om te gaan toepassen (anderen).

Leuke manier van presenteren, inhoudelijk goed en zet je aan tot nadenken.

Presentatie was goed, sprekers die alle drie goed waren, je blijft wel luisteren.

Professioneel en warm, houden zo!

Zet de zaklamp op het thema ‘duurzaamheid’ vanuit 3 verschillende invalshoeken.

Mooie locatie en interessante sprekers en prima tijd.

Interessant congres door de andere invalshoek: dat maakt een verplicht thema leuk!