Elke werkdag bereikbaar op 033 433 72 17
23 april 2024 Nieuws

Van Feyenoord naar financieringsland

Marco Kastelein Financieringsspecialist

Marco Kastelein: “Onderweg in de auto naar kantoor luisterde ik naar een interview op BNR over bedrijfsmatig financieren, door het winnen van Feyenoord van de bekerfinale was ik overigens in een uitstekend humeur!

Bedrijfsmatig financieren is een van de onderwerpen waar ik mij dagelijks mee bezig mag houden. Nog steeds beleef ik veel plezier aan ondernemers en accountants verder helpen met hun plannen door een passende financier te zoeken. Het geeft nog steeds een kick als alles weer geregeld is!

Volgens de geïnterviewde op BNR trekken de banken zich steeds meer terug en dan vooral voor financieringen < € 1,0 mio. Banken zouden vaker met ondernemers ook voor dit soort financieringen aan tafel moeten zitten in plaats van al de controles uitvoeren die ze nu moeten doen, was zijn stelling. Ik heb een ander beeld van de financieringsmarkt: ja deze is veranderd, er zijn veel nieuwe alternatieven bijgekomen en banken hebben keuzes gemaakt wie en hoe ze klanten bedienen. Het is niet meer zo dat je naar de huisbank gaat voor een kop koffie en standaard met een offerte de deur uit loopt!

Wij begeleiden al jaren accountants en ondernemers bij financieringsvraagstukken en komen bijna altijd met een passende oplossing, soms zelfs beter dan de huisbank had kunnen bieden.
Kortom, deze markt biedt zeker ook mogelijkheden als je de weg weet binnen financieringsland. Ondernemers realiseer je dat je voorbereid aan de slag moet. En ja ook meer inspanningen moet doen dan dat je wellicht in het verleden deed, maar er is keuze zat als je voorbereid aan de slag gaat. Vanuit de Auxilium Adviesgroep begeleiden wij samen met de accountant deze ondernemers naar de bank en/of alternatieve financier. Deze samenwerking biedt alle partijen voordelen.

Financieren is anno 2024 een vak, begeleiding door een professional verdient zichzelf terug door de beste tarieven uit de markt, vaak lagere behandelingskosten, betere voorwaarden en ook goede begeleiding. Kortom, als je gaat investeren, bereid je goed voor, zorg dat je weet wat financiers vragen en hoe ze naar jouw financieringsvraag kijken. Zodat je snel en effectief de passende financiering kunt aantrekken en weer verder kunt met ondernemen. Wij helpen jullie hier graag bij.”

Lees het artikel in fd. (eerste 10 lezers zonder abonnement lezen gratis)

Marco deelde zijn mening op LinkedIn en was verrast door het aantal views (3100!) en reacties. Volg jij Marco al op LinkedIn? Discussieer ook mee! Bekijk hier de post.

 

Meer weten? Bekijk dan de volgende cursus: