Elke werkdag bereikbaar op 033 433 72 17
5 juli 2023 Financieren

Onderzoek naar levensvatbaarheid kan helpen bij klanten in zwaar weer

Igo Galama Erkend Financieringsspecialist (EFM)

In de online update financieren op 22 juni stond het financieren van mbk-bedrijven ‘post Covid’ centraal. Hoe kan je klanten helpen als zij Coronaschulden moeten terugbetalen aan de Belastingdienst. Wat als de onderneming hierdoor in zwaar weer komt?

Instituut voor Midden- en Kleinbedrijf (IMK)

Voor deze update financieren hadden wij het Instituut voor Midden- en Kleinbedrijf (IMK) uitgenodigd. Het instituut is strategisch partner van Auxilium.  Zij helpen mkb-bedrijven met het maken van een levensvatbaarheidsonderzoek. Ze maken ook levensvatbaarheidsscans voor de fiscus en het UWV om sneller duidelijkheid te krijgen en tot een oplossing te komen. Zoals bijvoorbeeld een betalingsregeling met de Belastingdienst. Om hier aanspraak op te maken, heb je een verklaring van een onafhankelijke partij nodig. Het IMK geeft deze verklaring.

Op dit moment zien wij casussen in de retail, horeca en bij installatiebedrijven.

Kenmerkend aan ondernemers in zwaar weer is ‘duiken en verstoppen’ of ‘wachten’, waardoor de problemen alleen maar erger worden. Als je niks doet, loop je het risico dat de toekomst van de onderneming in gevaar komt. Herken je dit bij jouw klant? Maak deze signalen bespreekbaar met jouw klant en wij helpen je graag om te kijken naar oplossingen. Het kan prettig zijn als wij – als jouw collega op afstand – de slechte boodschap brengen en jij de regie houdt in de relatie met de klant.

Meer weten?

Wil je meer weten over de samenwerking met het IMK, neem contact op met Marco Kastelein m.kastelein@auxiliumadviesgroep.nl of 033-4337217

Bekijk het webinar van 22 juni 2023

Meer weten? Bekijk dan de volgende cursus: