Elke werkdag bereikbaar op 033 433 72 17
20 december 2023 Financieren

Rentetarieven financiers verschillen behoorlijk: vergelijken dus!

Leestip van de Financieringsdesk
Igo Galama Erkend Financieringsspecialist (EFM)
Financierings-apk

Igo Galama: “Geregeld krijgen wij de vraag of een rentetarief van een door de klant al ontvangen financieringsvoorstel niet te hoog is. Onze ervaringen zijn dat dit inderdaad vaak het geval is. Op dit moment zien wij verschillen van 1,00%-1,50%. Ons motto is dan ook: vergelijken loont! Vaak wordt om een second opinion gevraagd. Voor ons betekent dit een nieuwe aanvraag met een nieuw voorstel vanuit de financieringspartij. Wij kunnen binnen een paar dagen een haalbaarheidsonderzoek voor je doen en indicatieve aanbiedingen opvragen bij samenwerkingspartners. Voordelen die wij bij de financiers hebben afgesproken, geven wij een-op-een door aan de klant.

Laatst hadden wij bijvoorbeeld een klant die een grondperceel had gekocht en in eigendom had gekregen. Hierop wilde hij een huis bouwen en was daarom op zoek naar een passende financiering. Huisbankier Rabobank had een rente-aanbieding voor een hypotheeklening bij 10 jaar vast van 5,90%. Navraag bij de andere grootbanken leverde tarieven op van 4,70% en zelfs 4,60%. Overigens gaven beide banken hogere hypotheekfinancieringen en met een aflossingsvrije periode bij aanvang. Voor de volledigheid, de overige voorwaarden en condities waren vergelijkbaar.”

Heb jij een klant die een financiering zoekt, neem altijd contact op met Marco Kastelein of Igo Galama van de financieringsdesk om even te sparren. Zeker in deze tijden van snel wisselende rentestanden loont het.

Bijblijven op financieringsgebied?