Elke werkdag bereikbaar op 033 433 72 17
12 september 2024 Nieuws

Intervisie, must have voor de ondernemende accountant!

Afgelopen weken zijn de accountants van het Ondernemersnetwerk weer met elkaar aan de slag gegaan bij de intervisiegroepen. Even weg uit de hectiek van de dag, werken aan jezelf, jouw kantoor en luisteren naar collega ondernemers.

Vooraf vragen we de deelnemers vragen in te leveren zodat we met elkaar een goede sessie hebben. Wat houd jou bezig, waar lig jij wakker van en welke successen heb je afgelopen periode bereikt? Bij intervisie is een goede voorbereiding bepalend voor het succes van deze sessies. Mooi om te zien dat iedereen zich op zijn eigen wijze voorbereid, even stilstaat en nadenkt waar hij verandering of verbetering kan maken binnen het kantoor.

Verbreed je horizon

Bij de intervisiegroepen vind je een luisterend oor, deel je problemen en probeer je elkaar tot (andere) inzichten te brengen vanuit jouw ervaring. Een vertrouwde setting waar alles besproken kan worden wat je bezig houdt.

We hebben weer inspirerende thema’s besproken, zoals:

  • Bedrijfsopvolging en de voorbereidingen erop, welke stappen moet ik nemen, is private equity nu wel of niet een optie?
  • Personeel, kostenstijgingen en het doorberekenen in de tarieven.
  • Delegeren, hoe doe ik dat op een goede manier en hoe leer ik loslaten.
  • De ontwikkelingen van kunstmatige intelligente (AI), de voorbeelden van toepassingen worden steeds concreter!

Met nieuwe energie naar huis

Het mooie is dat iedereen naar huis gaat met acties voor zichzelf of het kantoor. Wat ga ik doen, waar ik ga ik mee stoppen en wie heb ik nodig om mijn uitdagingen op te pakken? Ook de vraagstukken van anderen leveren voor velen weer nieuwe inzichten op.

Na de sessies hebben wij vanuit Auxilium vaak nog contact met deelnemers om mee te denken. We verbinden leden met elkaar of op we helpen je in actie te komen met de uitdagingen die jezelf hebt benoemd.

Van één groep naar 12 groepen!

Een paar jaar geleden hebben Marc Weerdenburg en Marco Kastelein het Ondernemersnetwerk opgezet. Ze zijn met één groep gestart dat zijn inmiddels 12 groepen door heel Nederland. Marco Kastelein: “Wat mij betreft zou iedere accountant zichzelf de tijd moeten gunnen om aan intervisie deel te nemen. Een (tijds)investering die loont.  Wie is de trusted advisor van de accountant als ondernemer, wie denkt met jou mee zoals jij dat doet met jouw klanten?”

Kennismaken met het Ondernemersnetwerk?

Ben je nieuwsgierig naar wat intervisie voor jou kan betekenen? Stuur een mail aan Sanne zodat je een keer gratis kunt kennismaken met het Ondernemersnetwerk.

Ja, ik wil graag een keer gratis kennismaken met het Ondernemersnetwerk