Elke werkdag bereikbaar op 033 433 72 17
9 oktober 2024 Nieuws

Gebruik jij de KopieID-app al?

De Rijksoverheid biedt een gratis applicatie aan voor het maken van veilige kopieën van identiteitsbewijzen, de KopieID-app. Met deze app maak je eenvoudig en snel een foto van een identiteitsdocument. Vervolgens herkent de app waar gegevens op het document staan en kan je in de app aangeven welke gegevens afgeschermd moeten worden. Ook is het in de app mogelijk om een watermerk over de kopie te plaatsen. Hiermee kan vastgelegd worden wanneer en door wie de verificatie heeft plaatsgevonden.

AVG en Wwft

Het is aan te raden om voor het vastleggen van de identificatie en verificatie van nieuwe klantrelaties gebruik te maken van de KopieID-app. Hiermee kan gemakkelijk de pasfoto en het BSN-nummer worden weggestreept. Vervolgens kan een PDF-rapport worden geëxporteerd en toegevoegd aan het permanente klantdossier. Hiermee wordt voldaan aan de documentatievereisten vanuit de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) en worden de persoonsgegevens beschermd zoals vereist vanuit de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Hoe kom ik aan deze app?

Je kunt de KopieID-app downloaden in de App Store of Google Play Store. De app is een uitgave van de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens, onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Zie ook: Hoe maak ik met de KopieID-app een veilige kopie van mijn identiteitsbewijs? | Rijksoverheid.nl

Meer weten over de wetgeving voorkoming witwassen en financieren van terrorisme en de AVG?