Elke werkdag bereikbaar op 033 433 72 17
2 juli 2024 Nieuws

Podcast: regelgeving veroorzaakt steeds meer druk bij mkb-accountant

Auxilium Medewerker

Mkb-accountants ervaren steeds meer druk door de toenemende regelgeving. De regels zijn vaak complex en niet altijd is duidelijk welk doel ze dienen. In de podcast ‘Regelgeving in de mkb-praktijk’ van AccountancyVanmorgen (AV) praten Jan Wietsma en Anja van Hout (AV) hierover met John Weerdenburg van Auxilium en Geert Dreschler van MKB Accountants.

John geeft aan dat het soms lijkt alsof er regelgeving wordt opgelegd zonder dat de praktische toepasbaarheid ervan is overwogen. “Dit leidt tot onnodige administratieve lasten en frustratie onder accountants.” Hij noemt als voorbeeld het uitstel van de opmaak van de jaarrekening. “Veel accountantskantoren zijn in mei heel druk met het maken van notulen, zodat ze de publicatie van jaarrekeningen kunnen doorschuiven. De notulen worden zelden gecontroleerd of gesanctioneerd. Deze administratieve last lijkt meer een papieren tijger dan een nuttige verplichting.”

Luister de podcast op Spotify

 

Links vooraan op de foto John Weerdenburg, daarnaast Geert Dreschler van MKB Accountants. Rechts aan tafel Jan Wietsma en Anja van Hout van AV.