Elke werkdag bereikbaar op 033 433 72 17
20 september 2023 Nieuws

27ste kantoor onder koepelconvenant horizontaal toezicht

Auxilium Medewerker

Fiscount en Auxilium Adviesgroep hebben in 2011 een koepelorganisatie opgericht voor kleinere onafhankelijke kantoren: koepelorganisatie Auxilium/Fiscount (toen onder de naam Kwaliteitscentrum Accountancy Nederland BV (KAN)). De koepelorganisatie heeft een convenant horizontaal toezicht gesloten met de Belastingdienst. Rendement Accountants en Adviseurs is het 27ste kantoor dat kiest voor het gemak van horizontaal toezicht.

Aangesloten kantoren hebben door het convenant snel duidelijkheid over de definitieve aanslag van een convenantaangifte en er is geen discussie achteraf. Er zijn duidelijke afspraken en minder controles omdat convenantaangiften steekproefsgewijs worden gecontroleerd.

De samenwerking met de Belastingdienst wordt regelmatig geëvalueerd. De contacten met de Belastingdienst lopen goed en er wordt duidelijk, maar vooral snel door de Belastingdienst gereageerd. De contactpersonen bij de Belastingdienst zijn prettig in omgang en stellen zich dienstverlenend op. Daarbij is de ervaring dat de Belastingdienst ook echt meedenkt, wat snelheid en efficiency bevordert.

Foto vlnr: namens de Belastingdienst mr. J.H. Hoogerbrug en rechts Marco Woerdman van Rendement (foto: Belastingdienst)

Marco Woerdman van Rendement: “Vooral het vaste aanspreekpunt en snelheid in de afwikkeling van het vooroverleg, vind ik het grootste voordeel van deelname aan horizontaal toezicht”.

John Weerdenburg (Auxilium Adviesgroep: “De basisgedachte van de koepelorganisatie Auxilium/Fiscount is dat kleinere kantoren een goed kwaliteitssysteem hebben. Wij willen de kwaliteit waarborgen voor kleinere en middelgrote accountants-, administratie- en belastingadvieskantoren. En dit voor deze doelgroep praktisch en betaalbaar houden. Kleinere kantoren missen de schaalgrootte en kennis om zelf horizontaal toezicht te organiseren.”

 

Meer weten over de voordelen van horizontaal toezicht?