Elke werkdag bereikbaar op 033 433 72 17
24 mei 2023 Nieuws

26ste kantoor onder koepelconvenant horizontaal toezicht

Auxilium Medewerker

Fiscount en Auxilium Adviesgroep hebben in 2011 een koepelorganisatie opgericht voor kleinere onafhankelijke kantoren: koepelorganisatie Auxilium/Fiscount (toen onder de naam Kwaliteitscentrum Accountancy Nederland BV (KAN)). De koepelorganisatie heeft een convenant horizontaal toezicht gesloten met de Belastingdienst. Van Berkel Accountants is het 26ste kantoor dat kiest voor het gemak van horizontaal toezicht.

Voordelen

Aangesloten kantoren hebben door het convenant snel duidelijkheid over de definitieve aanslag van een convenantaangifte en er is geen discussie achteraf. Er zijn duidelijke afspraken en minder controles omdat convenantaangiften steekproefsgewijs worden gecontroleerd.

De samenwerking met de Belastingdienst wordt regelmatig geëvalueerd. De contacten met de Belastingdienst lopen goed en er wordt duidelijk, maar vooral snel door de Belastingdienst gereageerd. De contactpersonen bij de Belastingdienst zijn prettig in omgang en stellen zich dienstverlenend op. Daarbij is de ervaring dat de Belastingdienst ook echt meedenkt, wat snelheid en efficiency bevordert.

26 aangesloten HT-kantoren

Nieuwkomer Arie van der Wal (zie foto links) van Van Berkel Accountants heeft zich bij de koepelorganisatie aangesloten naar aanleiding van positieve ervaringen met de accountmanager bij de Belastingdienst. Arie van der Wal: “Met de groei van de accountantspraktijk en de positieve uitslag van de collegiale toetsing afgelopen jaar, was horizontaal toezicht voor ons een logische vervolgstap.”

 

John Weerdenburg (Auxilium Adviesgroep): “De basisgedachte van de koepelorganisatie Auxilium/Fiscount is dat kleinere kantoren een goed kwaliteitssysteem hebben. Wij willen de kwaliteit waarborgen voor kleinere en middelgrote accountants-, administratie- en belastingadvieskantoren. En dit voor deze doelgroep praktisch en betaalbaar houden. Kleinere kantoren missen de schaalgrootte en kennis om zelf horizontaal toezicht te organiseren.”

Meer weten over de voordelen van horizontaal toezicht?