Elke werkdag bereikbaar op 033 433 72 17
19 december 2023 Nieuws

29ste kantoor onder koepelconvenant horizontaal toezicht

Auxilium Medewerker

De Belastingdienst tekende op 27 november 2023 een convenant horizontaal toezicht (HT) met Van de Kamp & Van Gelder accountants en adviseurs. Van de Kamp & Van Gelder is een kleine, professionele organisatie met betrokken medewerkers en korte lijnen naar hun klanten. Het kantoor is aangesloten bij de koepelorganisatie Auxilium – Fiscount. Via deze koepelorganisatie kan Van de Kamp & Van Gelder accountants en adviseurs meedoen aan HT.

Evert van de Kamp en Mirjam van Gelder, eigenaren van het kantoor, geven aan dat HT goed past binnen hun visie ’rust op jouw weg naar meer rendement’. Dat willen ze overbrengen op hun klanten. Daarnaast benoemt Van Gelder ook de voordelen van deelname aan HT: het vaste aanspreekpunt bij de Belastingdienst, de verkorte tijdbesparende procedures en de zekerheid bij hun klanten dat aangiften en fiscale correspondentie snel afgehandeld zijn.

Van de Kamp & Van Gelder is het 29ste kantoor dat zich aansluit bij HT aldus John Weerdenburg van de koepelorganisatie Auxilium – Fiscount.

Van links naar rechts: Hans Hoogerbrug namens de Belastingdienst en Mirjam van Gelder en Evert van de Kamp.

Koepelorganisatie Auxilium/Fiscount

Fiscount en Auxilium Adviesgroep hebben in 2011 een koepelorganisatie opgericht voor kleinere onafhankelijke kantoren: koepelorganisatie Auxilium/Fiscount (toen onder de naam Kwaliteitscentrum Accountancy Nederland BV (KAN)). De koepelorganisatie heeft een convenant horizontaal toezicht gesloten met de Belastingdienst.

Aangesloten kantoren hebben door het convenant snel duidelijkheid over de definitieve aanslag van een convenantaangifte en er is geen discussie achteraf. Er zijn duidelijke afspraken en minder controles omdat convenantaangiften steekproefsgewijs worden gecontroleerd.

De samenwerking met de Belastingdienst wordt regelmatig geëvalueerd. De contacten met de Belastingdienst lopen goed en er wordt duidelijk, maar vooral snel door de Belastingdienst gereageerd. De contactpersonen bij de Belastingdienst zijn prettig in omgang en stellen zich dienstverlenend op. Daarbij is de ervaring dat de Belastingdienst ook echt meedenkt, wat snelheid en efficiency bevordert.

John Weerdenburg (Auxilium Adviesgroep): “De basisgedachte van de koepelorganisatie Auxilium/Fiscount is dat kleinere kantoren een goed kwaliteitssysteem hebben. Wij willen de kwaliteit waarborgen voor kleinere en middelgrote accountants-, administratie- en belastingadvieskantoren. En dit voor deze doelgroep praktisch en betaalbaar houden. Kleinere kantoren missen de schaalgrootte en kennis om zelf horizontaal toezicht te organiseren.”

Meer weten over de voordelen van horizontaal toezicht?