Elke werkdag bereikbaar via 033 433 72 17

Update collegiale toetsing

Toetsing!? Na het volgen van deze update ben je overal op voorbereid!

Cursusinformatie

Alle handige informatie op een rijtje
Waar Leusden, Auxilium Adviesgroep
Wanneer 15 maart 2023
Tijd 09.30-16.45 uur
Soort Open inschrijving
Vakgebied Accountancy
Doelgroep (assistent) Accountants
Prijs Leden: € 445 | Niet-leden: € 495

Er worden veel kantoren bezocht door de toetsers van NBA/SRA, ook omdat veel toetsingen die gepland stonden in 2020 en 2021 zijn uitgesteld. Zeker voor de kantoren die in 2017 of 2018 voor het laatst zijn getoetst, de kantoren in het bekende ‘verbeterplantraject’ en nieuwe kantoren is er een grote kans op toetsing in de komende periode.

Welke regels gelden nu voor jouw kantoor. Hoe zijn de  ‘spelregels’ rondom de toetsingen? Waar wordt meer opgelet en wat is van minder belang? Na het volgen van deze update bent je helemaal bij en weet je welke regels er voor jouw kantoor gelden. Daarbij verandert de toetsing in 2023,  er komen andere spelregels. Wat betekent dit voor de toetsing?  En hoe verandert de waarborging van kwaliteit van jouw kantoor?

De update collegiale toetsing maakt onderdeel uit van het Auxilium Toetsing Optimalisatie Plan (TOP). Wil je hier meer over weten? Klik hier.

Wij besteden in de ochtend aandacht aan:

  • Het kennismakingsgesprek
  • Eisen aan jouw kantoorhandboek
  • Eisen aan jouw organisatie
  • Eisen aan jouw dossiers
  • Afronding van de toetsing
  • Mogelijke valkuilen, veel tips en adviezen

Na de lunch is er een interactief programma. We gaan aan de hand van het toetsingsdocument ‘samenstellingsopdracht’ van de NBA elkaars dossiers beoordelen. Hierbij ervaar je zelf hoe een toetser tegen een – voor hem/haar onbekend – dossier aankijkt en tegen welke problemen hij/zij aanloopt. Dit betekent dat je een collega-cursist toegang geeft tot een door jou volledig afgerond dossier. Dit kan fysiek zijn of digitaal (bij digitaal: laptop meenemen).

Aan de hand van de oriënterende vragenlijst en de toetsingsdocumenten die door de toetsers gebruikt worden, staan we met je stil bij de eisen die voor jouw kantoor gelden. 

Na deze cursus ben je in staat om met ‘de blik’ van een toetser naar jouw kantoor en dossiers te kijken. Je bent ook op de hoogte van de afspraken rondom toetsingen; dit komt de uitkomst van een toetsing zeker ten goede. De update collegiale toetsing maakt onderdeel uit van het Auxilium Toetsing Optimalisatie Plan (TOP). Wil je hier meer over weten? Klik hier.

15-03-2023 Leusden, Auxilium Adviesgroep

Schrijf je nu in!

Schrijf je hier in voor de Update collegiale toetsing cursus. Heb je een account? Log dan eerst in.

Gerelateerde cursussen