Elke werkdag bereikbaar op 033 433 72 17

Zomercursus: Wwft voor accountantskantoren

Accountants en belastingadviseurs, denk aan de opleidingsverplichting Wwft

Cursusinformatie

Alle handige informatie op een rijtje
Waar Leusden, Auxilium Adviesgroep
Wanneer 16 juli 2024
Tijd 13:15-16:30 uur
Prijs Leden: € 255 | Niet-leden: € 305

Volg onze voordelige zomercursussen inclusief een potje padel!

In deze cursus word je helemaal bijgepraat over de gevolgen van de Wwft. Niet vanuit de theorie, maar vol met praktijkvoorbeelden. En dat is niet zo vreemd, omdat onze docenten wekelijks te maken hebben met advisering rondom de meldplicht.

Deze gereduceerde prijs geldt alleen voor de zomercursus en is inclusief padellen. Volg je de zomercursus Missers in externe verslaggeving in de ochtend? Dan zorgen wij voor de lunch!

Naar Zomercursus Missers in externe verslaggeving

 

Na een dag vol nieuwe inzichten tijdens onze zomercursussen, nodigen we je uit om samen met ons te padellen! De cursussen eindigen om 16.30 uur. Om 17.00 uur staan de padelbanen voor je klaar. Daarna is er tijd voor een gezellige borrel aan de bar, inclusief borrelhap. Dit alles is bij de cursusprijs inbegrepen, En als je na de borrel nog wat langer wilt blijven, kun je op eigen kosten een hapje eten. Laat je ons weten of je een potje meespeelt door dit aan te geven in het opmerkingenveld?

De Raad voor Toezicht van de NBA checkt ook de verplichtingen volgens de Wwft, waaronder de periodieke opleidingsverplichting.
Met het Bureau Financieel Toezicht (BFT) zijn nieuwe afspraken gemaakt over het toezicht op de naleving van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) door accountants. Om dubbel werk te voorkomen blijft de raad de naleving van Wwft-aspecten toetsen en hoeft het BFT accountantskantoren hiervoor voortaan niet meer te bezoeken. Die nieuwe afspraak geldt sinds januari 2023. Hierbij wordt ook de periodieke opleidingsverplichting Wwft gecheckt (artikel 35 Wwft). Deze opleidingsverplichting geldt voor (bijna) alle medewerkers van het kantoor.

Wwft
De gevolgen van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) worden door veel accountants en belastingadviseurs onderschat. De Wwft geeft ze namelijk een taak als klokkenluider die soms voelt als ‘klikspaan’. Het kan de positie van vertrouwenspersoon in gevaar brengen. Als een accountant/belastingadviseur een melding van een ongebruikelijke transactie heeft gemeld, mag dit niet gedeeld worden met de klant. Hierdoor kan een soort ‘verborgen agenda’ gevoel ontstaan. Toch moet deze meldplicht niet worden onderschat. Vaak wordt een accountant tuchtrechtelijk aangesproken of bestraft met een boete, bij het niet nakomen van de meldplicht.

  • uitleg van de wet en de wijzigingen
  • uitleg van de taken van het BFT en het FIU-NL
  • welke verplichtingen bestaan er voor de identificatie/verificatie  en melding van ongebruikelijke transacties?
  • hoe bepaal je een risicoprofiel?
  • welke indicatoren bestaan er met betrekking tot de meldplicht?
  • hoe is het toezicht en handhaving geregeld?
  • toelichting op de invoering van het UBO/register
  • praktische tips en tal van voorbeelden van witwassen en ongebruikelijke transacties

Goed voorbereid naar de cursus komen?
Benieuwd wat je tijdens een bezoek van BFT kunt verwachten? Lees ‘Het BFT komt op bezoek’ waarin John Weerdenburg AA dit voor jou op een rij heeft gezet. Bekijk hier ​5 tips om de wet- en regelgeving over de Wwft in jouw dagelijkse kantoorroutine op te nemen.

Leerdoelen

Na het volgen van deze cursus ben je weer helemaal op de hoogte van de stand van zaken rond de Wwft.

Incompany

Komen wij naar jou toe? Wij bieden de cursus Wwft ook aan tegen een voordelige incompany prijs:
€ 1250*  voor leden van Auxilium
€ 1450*  voor niet leden

* Gezien de aantrekkelijke prijsstelling is deze incompany mogelijkheid alleen beschikbaar voor medewerkers van hetzelfde kantoor met een maximum van 8 deelnemers per cursus.  Als je wilt dat wij deze incompany voor meer dan 8 deelnemers verzorgen, bedraagt de prijs per extra deelnemer € 50 (leden)/€ 70 (niet leden). Het maximum aantal deelnemers voor deze workshop is 15 personen.

Let op: deze incompany prijs is exclusief btw en reiskosten van de docent (€ 0,35 per km) en reistijd. Reistijd tot 100 km (van Leusden naar jouw kantoor en v.v.) wordt niet gerekend. Boven de 100 km (van Leusden naar jouw kantoor en v.v.) rekenen wij € 0,70 per km. Wij plannen deze incompany in overleg in tussen 09.00 en 18.00 uur.

 

Ook te boeken met aanvullende cursus over de fundamentele beginselen van het accountantsberoep
Als je de cursus Wwft als incompany afneemt dan kun je deze uitbreiden met een korte (1 uur) cursus over de fundamentele beginselen van het accountantsberoep. In deze aanvullende cursus wordt uitgelegd welke functie de fundamentele beginselen (integriteit, objectiviteit, vertrouwelijkheid en zorgvuldigheid, vertrouwelijkheid en professioneel gedrag) hebben bij het werken op een accountantskantoor. We geven verschillende voorbeelden die herkenbaar zijn voor assistent accountants. De meerprijs van deze aanvullende cursus van 1 uur is € 200 voor leden van Auxilium en € 250 voor niet leden. Geef je het aan als je deze uitbreiding in combinatie met de cursus over de Wwft wilt afnemen?

Helaas, er zijn geen aankomende datums voor deze cursus.

Schrijf je nu in!

Schrijf je hier in voor de Zomercursus: Wwft voor accountantskantoren cursus.

Gerelateerde cursussen