Elke werkdag bereikbaar op 033 433 72 17

Wienen accountants en adviseurs

“Ik heb jullie juist nodig voor de inhoudelijke kennis. Ik vind het een voordeel dat ik altijd antwoord krijg op mijn vragen. Alles bij één loket. ”
Richard Wienen | Collegiale toetsing Wienen accountants en adviseurs | Lid sinds 2008

De aanleiding

Wienen accountants en adviseurs zoekt hulp bij de voorbereiding op de collegiale toetsing. Iemand die als een regisseur de kwaliteit van de kantoor- en werkprocessen bekijkt. Waar gaan we goed, waar kan het beter.

De oplossing

  • Auxilium Adviesgroep heeft de hulpmiddelen om Wienen accountants in het proces naar de collegiale toetsing te ondersteunen. Een goede voorbereiding is het halve werk!
  • Een accountant van Auxilium is aanwezig bij het slotgesprek. Op die manier voelt de accountant van het getoetste kantoor zich gesteund op het moment van collegiale toetsing.
  • En hoera, Wienen accountants en adviseurs is goed getoetst.

De casus

Wienen accountants adviseert ondernemers en zzp’ers in het mkb . Voor Richard Wienen staat de persoonlijke relatie met de klanten voorop. De klanten zijn mensen met een gezicht en geen klantnummer. Wienen accountants wist al in 2022 dat het kantoor getoetst werd. Zodra de aankondiging op de deurmat viel, is meteen contact opgenomen met Auxilium voor ondersteuning in het voortraject. Auxilium heeft geholpen met de voorbereiding op de toetsing en was ook aanwezig bij de toetsing. Richard Wienen (eigenaar): “Auxilium voelt voor ons als een collega. De adviseurs kennen de mensen die bij Wienen werken en ze kennen de processen op ons kantoor. Ons team kent ook de accountant van Auxilium waarmee wij intensief contact mee hebben. Hij vertelt vanuit zijn eigen praktijkervaring en dat is fantastisch op die manier”

Toegevoegde waarde

“Toen we de aankondiging voor de collegiale toetsing binnenkregen, hebben we direct contact opgenomen met Auxilium. Een accountant heeft ons geholpen met de voorbereiding op de collegiale toetsing en was op de dag van de toetsing aanwezig. Dit was echt van toegevoegde waarde. Wanneer er vragen zijn vanuit de toetsers, kan je direct schakelen. Dit bleek in de praktijk ook erg nuttig te zijn’’, aldus Richard Wienen.

Persoonlijke klik

Tijdens het gesprek heeft de toetser een aantal tips gegeven die Wienen Accountants al heeft doorgevoerd. Auxilium heeft hier ook aandacht aan besteed. Door als een team samen te werken zijn zij goed door de toetsing gekomen.

Richard: “Auxilium heeft gedegen kennis in huis. Daarnaast is er een persoonlijke klik. Maar ook de laagdrempelige benaderbaarheid is voor mij een reden dat ik (nog steeds) bij Auxilium ben aangesloten. Wij vinden het belangrijk dat een serviceorganisatie bij ons past. De informele sfeer bij Auxilium en weten met wie je te maken hebt, zijn twee aspecten die wij erg fijn vinden. Op het moment dat het nodig is, kunnen we jullie goed bereiken. Wij hebben het gevoel dat wij jullie, en jullie ons kennen. Dat is prettig.’’

Wil je ook dat wij jou helpen bij de collegiale toetsing?

Meer informatie