Elke werkdag bereikbaar op 033 433 72 17

WPE Adviseurs & Accountants

“Auxilium helpt WPE bij de voorbereiding op de toetsing en helpt de kwaliteit van het kantoor op niveau te houden”
Jasper van Essen AA | Keuze voor het lidmaatschap van Auxilium WPA Adviseurs & Accountants | Lid sinds 2021

WPE Adviseurs & Accountants heeft al meer dan 20 jaar ervaring op de teller staan. Maar ook voor een ervaren accountantskantoor kan hulp bij de voorbereiding op de toetsing heel goed uitkomen.

Jasper van Essen: “De regelgeving gaat zo snel en wij zijn druk met het bedienen van onze klanten. Dan is het fijn dat je op Auxilium kan terugvallen. Dat geeft een stuk rust en voelt vertrouwd.”

WPE Adviseurs & Accountants

WPE is een regionaal advies- en accountantskantoor met kantoren in Nijkerk, Ermelo en Lopik. Het gehele team bestaat uit meer dan 35 medewerkers met eigen specialisaties. Ze zijn expert in overnames.

De aanleiding om hulp te vragen bij de toetsing

Jasper: “In het verleden hebben we contact gehad met John Weerdenburg, die in de wereld van de toetsing ook wel bekend staat als iemand die daar verstand van heeft. Daarbij was een collega al aangesloten bij het Ondernemersnetwerk van Auxilium. Later ben ik daar ook bij gekomen. Dat beviel zo goed, dat we stopten met een ander lidmaatschap.

Als voorbereiding op de toetsing heeft een accountant van Auxilium samen met ons naar onze dossiers gekeken (pre toets). Een soort nulmeting. Daarna heeft er nog een accountant mee gekeken. De conclusie die we trokken, is dat we te laat de hulp van Auxilium hebben gevraagd. Mijn tip aan andere kantoren: Begin op tijd!

Na de eerste bevindingen van Auxilium hebben toch wel wat bij moeten slijpen om alles op niveau te krijgen. Je denkt dat je het al op orde hebt, maar het probleem is dat die dossiers blijven ontwikkelen, maar de regelgeving ook! Doordat je zelf druk bent ligt daar je focus niet op. Uiteindelijk hebben we alles op niveau kunnen krijgen en de toetsing kunnen doorstaan. Zonder Auxilium was dat nooit gelukt”.

Toegevoegde waarde

Jasper: “We hebben er nu voor gekozen om een adviseur aan te laten schuiven. Die doet voor de toetsing de dossierreviews. Wat daar fijn aan is, is dat de assistenten er ook bij worden betrokken. Wij zitten met vier eigenaren, die allemaal andere bevindingen hebben. En, ‘je wordt blind’ voor je eigen werk. Als een adviseur als centraal punt alle informatie ophaalt, ben je in een keer klaar. Dat vind ik ook een groot voordeel.

Auxilium komt jaarlijks bij ons op kantoor voor de evaluatie en een stukje interne opleiding zodat de kwaliteit gewaarborgd blijft. Dan heb je bij de volgende toetsing het meeste al voor elkaar. Je staat bij de toetsers al met 1-0 voor als je zegt dat je Auxilium erbij betrokken hebt. Wij zochten verdieping in de accountancy. Dat hebben wij in Auxilium gevonden.”

Wat houdt de begeleiding van een toetsing in?

  • Auxilium loopt samen met collega’s van het kantoor alle fasen van het toetsingsproces door. De cursus ‘update collegiale toetsing’ is de eerste stap van het zogenaamde Toetsing Optimalisatie Plan (TOP). Daarna wordt een afspraak voor de pré toets gemaakt.
  • De accountant van Auxilium komt langs voor een pré-toets, waarbij de vragenlijst wordt doorgenomen.
  • Dossiers worden gereviewd en de uitkomsten worden vastgelegd en besproken. Waarna er een lijst van aanbevelingen volgt.
  • Als je het fijn vindt, zijn we (op afstand) aanwezig bij de toetsing

Wil je meer weten over de Collegiale toetsing?

Meer informatie