Elke werkdag bereikbaar op 033 433 72 17
14 september 2022 Nieuws

400 aangesloten accountantskantoren

Sigrid Hoekzema Marketing, communicatie en verkoop

Accountantskantoor 216 is per 1 september met 7 vestigingen als 400 ste kantoor aangesloten bij Auxilium Adviesgroep. John Weerdenburg – oprichter Auxilium – snijdt graag een stukje taart aan met de nieuwkomer. Auxilium zet zich in de markt als ‘collega op afstand’. Daar waar een sparringpartner ontbreekt, helpt Auxilium de accountant. En dat al 15 jaar.

“Neem gewoon de rompslomp uit handen”

Jeroen van der Krabben van Accountantskantoor 216: “Wij vinden dat een accountant meer is dan de producent van de jaarrekening. Dat verwacht de ondernemer ook van zijn adviseur. De ondernemer legt zijn problemen op tafel. Het is aan ons om de ondernemer vanuit onze expertise en vanuit verschillende vakgebieden bij te staan. Neem gewoon de rompslomp uit handen en biedt hem toegevoegde waarde op de punten waarvan hij wakker ligt. Wij werken samen met de klant en onze adviseurs in één team.  En als iedereen binnen het team in zijn kracht wordt gezet; heb je het beste resultaat voor de klant. Heel simpel.”

Waarom Auxilium?

“Auxilium is een containerbegrip binnen de accountancy. Ze hebben een goede naam en goede staat van dienst. In de afgelopen periode heeft de accountant het behoorlijk pittig gehad. De overheidsmaatregelen zoals de NOW en TVL riepen veel vragen op. Auxilium bood goede vaktechnisch ondersteuning in die periode. Veel accountants hebben gestoeid met ‘NBA helpt’, Auxilium kwam met praktische oplossingen en durft ook een standpunt in te nemen. Daarbij hebben ze alle expertise in huis. En dat zoek ik in een partner, aldus Van der Krabben.”

En waar komt nou die naam vandaan?

Van der Krabben: “216 (spreek uit ‘twee-één-zes’) is op 21 juni 2015 ontstaan uit de mkb-organisatie van KPMG: daarom 21 6!  21 juni is ook het begin van de zomer, alles komt dan tot bloei. Een mooie metafoor met onze adviespraktijk: we helpen de ondernemer zijn onderneming te laten groeien en bloeien!”


Links Jeroen van der Krabben, rechts John Weerdenburg