Elke werkdag bereikbaar op 033 433 72 17
14 maart 2024 Nieuws

Belastingdienst portalenoverzicht + terugbelverzoek helpdesk intermediairs

Auxilium Medewerker

Portalenoverzicht

Het portalenoverzicht van de Belastingdienst is een handige samenvatting van bijna alle portalen van de Belastingdienst. Je vindt er welke portalen er zijn en voor wie, wat ze bieden en welke taken ze kunnen uitvoeren.

De Belastingdienst heeft dit portalenoverzicht gelanceerd omdat veel kantoren onvoldoende kennis van de portalen hebben. Een voorbeeld. Als je gemachtigd bent voor het persoonlijk portaal van jouw klant, dan vind je daar alle statusinformatie van jouw klant. Het persoonlijk portaal scheelt veel tijd en vele telefoontjes..

Je kunt het Portalenoverzicht Belastingdienst na inloggen op twee manieren bereiken op het forum. Via de menubalk onder ‘Contact’ en ‘Meerjarenplan FD’.

Terugbelverzoek helpdesk intermediairs

Bel je regelmatig met de helpdesk intermediairs voor antwoord op fiscale vragen of informatie over de status en voortgang van de dossiers van jouw klanten? Je kunt ook een afspraak maken om teruggebeld te worden.

Een terugbelverzoek dien je in op belastingdienst.nl. Je kiest zelf een beschikbaar tijdslot en je kiest een van de volgende opties:

  • Inkomstenbelasting
  • Loonheffingen
  • Omzetbelasting
  • Toeslagen
  • Overige vragen
  • Andere vragen

Rechtstreeks telefoonnummer

Het terugbelverzoek is een pilot. Het is belangrijk dat je bij een terugbelverzoek jouw rechtstreekse telefoonnummer doorgeeft en niet het algemene nummer van jouw kantoor. Zo krijgt de medewerker van de Belastingtelefoon bij het terugbellen direct de juiste persoon aan de lijn.

Informatiekanalen

Probeer eerst om antwoord op jouw vraag te vinden via de gebruikelijke informatiekanalen zoals Forum Fiscaal Dienstverleners of Forum Salaris. Je vindt ook veel informatie op het speciaal voor intermediairs ingerichte deel van de website van de Belastingdienst. En je kunt via belastingdienst.nl naar antwoord op jouw vraag zoeken.

Je vindt de optie ‘Terugbelverzoek’ ook bij ‘Contact’ in de menubalk van Forum Fiscaal Dienstverleners.