Elke werkdag bereikbaar op 033 433 72 17
10 september 2024 Nieuws

Internetconsultatie verlenging en wijziging SLIM-regeling

Ilon Hemmelder Personeeladviseur | Verzuimmanager

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft 9 september een internetconsultatie voor de SLIM-subsidieregeling gestart. Met deze regeling wordt vanaf 2020 jaarlijks subsidiebudget beschikbaar gesteld voor initiatieven gericht op het stimuleren en ontwikkelen in het mkb. De huidige regeling loopt eind 2024 af, maar het kabinet stelt voor deze subsidieregeling met 5 jaar te verlengen door middel van een wijzigingsregeling. Naast de verlenging wordt gevraagd een aantal inhoudelijke wijzigingen door te voeren om de regeling meer in lijn te brengen met het Uniform Subsidiekader. De mogelijkheid voor grootbedrijven om subsidie aan te vragen vervalt en kan er kan geen subsidie meer worden aangevraagd voor het aanbieden van praktijkleerplaatsen.

Doel van de regeling is dat bedrijven meer investeren in een cultuur waarin het up-to-date houden van vakkennis en vaardigheden vanzelfsprekend is. Individuele mkb-ondernemingen kunnen subsidie aanvragen voor:

  • (A) het doorlichten van een onderneming voor een opleidings- of ontwikkelplan
  • (B) loopbaan- of ontwikkeladviezen
  • (C) het ondersteunen en begeleiden bij het ontwikkelen of invoeren van een leer- en ontwikkelmethode

Samenwerkingsverbanden in het mkb kunnen alleen subsidie aanvragen voor activiteit C.

In de aangepaste regeling is specifiek aandacht voor de administratieve lasten van ondernemers. Het uitgangspunt is om deze lasten zo laag mogelijk te houden.

Via internetconsultatie.nl kan iedereen tot en met 23 september 2024. Zie ook: Overheid.nl | Consultatie Regeling tot verlenging en wijziging van de SLIM-regeling (internetconsultatie.nl)