Elke werkdag bereikbaar op 033 433 72 17

ESG in de praktijk: bepaal je impact binnen het adviesgesprek

Goed voor 3 uur binnen PE-portfolio verplicht thema duurzaamheid NBA

Cursusinformatie

Alle handige informatie op een rijtje
Waar Auxilium Adviesgroep Leusden
Wanneer 29 mei 2024
Tijd 09.30 - 12.45 uur
Prijs Leden: € 275 | Niet-leden: € 325

In deze training van 3 uur gaan we in op ESG in de praktijk en hoe jij kunt beginnen met een duurzaamheidsgesprek met jouw klant. Het leerdoel is om een eerste inventarisatie te maken op basis van de relevante situatie van jouw klant. En we kijken hoe je deze informatie kunt gebruiken als basis voor adviesgesprekken die leiden tot een verdere strategische relatie op het gebied van duurzaamheid.

We maken hierbij gebruik van een online testomgeving om ESG-rapportages te genereren. Hoe verzamelen, analyseren en waarborgen we de kwaliteit van ESG-gegevens. Neem daarom een laptop mee. 

Combineer deze cursus op dezelfde dag met de cursus ESG in de adviespraktijk: risico’s en kansen van ESG voor het mkb. Volg je beide cursussen dan zorgen wij voor de lunch en mag je het videocollege ESG: introductie gratis (waarde € 75) bekijken. Wij nemen hiervoor contact met je op.

Schrijf ook in voor de cursus 2 ESG in de praktijk: risico’s en kansen van ESG voor het mkb

*ESG is de afkorting voor Environment Social Governance en wordt gebruikt om te bepalen hoe ver een bedrijf gevorderd is met duurzaamheid.

Deze cursus wordt georganiseerd in samenwerking met Patrick de Veer en Ronald Baart van Greenaumatic. Zij helpen ondernemers met ESG-doelstellingen en hebben software ontwikkeld voor data-management en ESG-rapportage.

Met het volgen van deze cursus mag je 3 uur voor het verplichte thema duurzaamheid 2023/2024 in jouw PE-Portfolio schrijven. Accountants moeten dit jaar 8 studie-uren besteden aan het thema ‘duurzaamheid’.

 

Onderwerpen:

  • Introductie tot ESG en waarom het belangrijk is voor mkb accountants
  • Introductie en overzicht van belangrijke meeteenheden en toelichtingen in ESG-rapportages voor mkb-bedrijven
  • Verzamelen, analyseren en waarborgen van de kwaliteit van ESG-gegevens
  • Hoe kan je ESG opnemen in financiële overzichten
  • ESG-prestaties communiceren met belanghebbenden

Leerdoelen

Met het volgen van deze cursus heb je 3 uur aan het verplichte thema duurzaamheid 2023/2024 besteed. Accountants moeten dit jaar 8 studie-uren besteden aan het thema ‘duurzaamheid’.

 

RB 3 algemene punten

29-05-2024 Auxilium Adviesgroep Leusden

Schrijf je nu in!

Schrijf je hier in voor de ESG in de praktijk: bepaal je impact binnen het adviesgesprek cursus.

Gerelateerde cursussen