Elke werkdag bereikbaar op 033 433 72 17
13 februari 2024 Nieuws

54 tuchtzaken eind 2023 over PE-portfolio

Auxilium Medewerker

De NBA heeft eind vorig jaar tuchtklachten ingediend tegen 54 accountants. De beroepsorganisatie verwijt de accountants dat zij geen PE-portfolio met betrekking tot het jaar 2022 hebben overlegd. Dat blijkt uit een kort nieuwsbericht op de website van de Accountantskamer.

De NBA en de Accountantskamer zijn al langer druk met accountants die niet aan hun verplichtingen met betrekking tot permanente educatie voldoen. Vorig jaar bleek dat het aantal bij de Accountantskamer ingediende klachten het jaar daarvoor met ruim een derde was toegenomen tot 138. Een belangrijke oorzaak daarvoor was dat de NBA met veel meer PE-tuchtklachten kwam omdat een aantal accountants de verplichte cursus gericht op fraudeherkenning niet hadden gevolgd.

De gemiddelde doorlooptijd van tuchtzaken liep toen wel verder terug naar een kleine zes maanden, omdat PE-zaken vaak relatief snel kunnen worden afgehandeld. De cijfers over het aantal zaken bij de Accountantskamer in 2023 zijn nog niet bekend.

Wel zijn er nu dus weer nieuwe tuchtzaken in aantocht. De klachten tegen de 54 accountants die geen PE-portfolio over 2022 hebben ingeleverd worden medio 2024 op zitting behandeld, meldt de Accountantskamer.

Bron AccountancyVanmorgen