Elke werkdag bereikbaar op 033 433 72 17
27 februari 2024 Nieuws

De echtscheiding van 'Harry en Meghan'

Harry koopt in 2024 een nieuw pand voor zijn optiekwinkel JouwBril. Van de franchiseorganisatie moet hij een nieuwe winkelpui aanbrengen en de inrichting aanpassen. Dit is een forse investering. Het zit Harry niet mee.

Door de fiscale wetgeving, zijn de afschrijfbeperkingen op de investeringen beperkt. We hebben in de Vpb en sinds dit jaar ook in de IB, te maken met een bodemwaarde die gelijk is aan de WOZ-waarde.

Maar… is er misschien toch een manier om een deel van de kosten ten laste van de fiscale winst te brengen? Dit zou het fiscale leed dat volgt wellicht nog wat verzachten.

Harry heeft namelijk forse leningen afgesloten bij de eigen bv. Dat is niet erg handig met de nieuwe wetgeving voor excessieve leningen. Hij moet fors belasting betalen in box 2. Hoe ga je hiermee om in de aangifte inkomstenbelasting?

En als dit al niet genoeg gedoe is, gaan Harry en zijn vrouw Meghan een paar jaar later scheiden. Naast alle andere fiscale echtscheidingsproblematiek, is het de vraag hoe de verhoogde drempel excessief lenen tussen beide ex-partners moet worden verdeeld.

Bovenstaande fictieve casus met bijbehorende fiscale vragen, zijn onderdeel van de fiscale voorjaars update. De cursus is praktisch ingestoken. Aan de hand van praktijkvoorbeelden behandelen we actuele fiscale onderwerpen.

De updates zijn voor zowel accountants als fiscalisten en worden op verschillende locaties in het land gehouden. Naast deze fysieke cursussen is ook mogelijk om de update online te volgen als live webinar!

Heb je een vraag over dit artikel of een fiscale (helpdesk)vraag?

Stuur jouw vraag naar fiscaal@auxiliumadviesgroep.nl 

Een van onze fiscalisten neemt contact met je op!

 

 

 

Meer weten? Bekijk dan de volgende cursus: