Elke werkdag bereikbaar op 033 433 72 17
10 mei 2023 Nieuws

Uitstel vragen opmaken jaarrekening 2022

Heb je een besloten vennootschap en is het boekjaar gelijk aan het kalenderjaar? Zorg dat de jaarrekening over 2022 uiterlijk op 31 mei 2023 is opgesteld door de directie.

Wil je uitstel vragen?

Soms lopen dingen anders dan gepland en heeft de directie meer tijd nodig heeft om de jaarrekening op te stellen. Dan is het goed om te weten dat het mogelijk is om uitstel te vragen. Hiervoor moet de directie wel toestemming vragen aan de aandeelhoudersvergadering. Let op, de vergadering kan maximaal vijf maanden uitstel verlenen. Als het boekjaar gelijk is aan het kalenderjaar en de vergadering maximaal uitstel verleent, dan moet de jaarrekening over 2022 van jouw besloten vennootschap uiterlijk op 31 oktober 2023 opgesteld zijn. Houd deze datum goed in de gaten.

Vastleggen verlenen uitstel

Als het nodig is om uitstel te vragen, leg dit uiterlijk op 31 mei 2023 schriftelijk vast in de notulen van de aandeelhoudersvergadering.

Voorbeeldtekst voor leden van Auxilium

In MijnAuxilium staat een voorbeeldtekst van deze notulen. (Notulen AV uitstel opmaak jaarrekening: accountancy | overig| notulen)