Elke werkdag bereikbaar op 033 433 72 17
3 juni 2024 Nieuws

Is een gezonde maaltijd fiscaal niet meer mogelijk?

Hoe zit het met de werkkostenregeling?

Onlangs heeft de Hoge Raad uitspraak gedaan over het verstrekken van gratis gezonde maaltijden door de werkgever aan de werknemers. De Hoge Raad was het met de werkgever eens, dat een gezonde maaltijd kan vallen onder de gerichte vrijstelling van de arbovoorzieningen. Een mooie opkikker voor de werkgevers die het beste voor hebben met hun werknemers.

Let wel op, want voordat je met deze uitspraak in de hand je klanten gaat adviseren, moet je wel realiseren dat de uitspraak gold voor de periode tot 2022. Daarna is de wet aangescherpt en is de reikwijdte wat onder de gerichte vrijstelling van de arbovoorzieningen valt beperkt. Nu mag je alleen nog zaken gericht vrijgesteld verstrekken, wanneer sprake is van een verplichting op grond van de Arbeidsomstandighedenwet en mag de werkgever hiervoor geen eigen bijdrage vragen.

Ben je benieuwd welke mogelijkheden er nog wel zijn op gebied van het verstrekken van een gezonde maaltijd en andere zaken? Meld je snel aan voor onze interactieve cursus ‘Werken met de WKR’ op 27 juni in Leusden. Wees goed voorbereid op de vragen die jij in het najaar van je klant krijgt over de vrije ruimte.

Meer weten? Bekijk dan de volgende cursus: