Elke werkdag bereikbaar op 033 433 72 17

Buitenlandreis Berlijn

van 17 tot en met 19 oktober 2024

Cursusinformatie

Alle handige informatie op een rijtje
Waar Berlijn
Wanneer 17 oktober 2024
Prijs Leden: € 2500 | Niet-leden: € 2800

Ontdek de betoverende stad Berlijn tijdens onze reis van 17 tot en met 19 oktober!

Stap in de fascinerende wereld van de Duitse hoofdstad, waar meer dan 3,8 miljoen mensen van verschillende nationaliteiten samenkomen. Berlijn ademt geschiedenis, met eeuwen van betrokkenheid die zichtbaar is in elke straat. Van de majestueuze Brandenburger Tor tot de emotionele overblijfselen van de Berlijnse Muur, elke hoek van de stad vertelt een verhaal.

Onze reis biedt een perfecte mix van ontdekking en plezier. Laat je betoveren door de architecturale pracht van de stad tijdens een geleide tour, terwijl je lokale lekkernijen proeft in de beroemde Biergartens. En wat dacht je van een onvergetelijke avond bij de Berlijn Night Show, waar je verliefd wordt op de unieke sfeer van deze bruisende metropool?

Vanaf het moment dat je vanuit Amersfoort met de trein vertrekt, regelen wij alles voor je. Geniet van een heerlijk ontbijt in het hotel, smul van lokale specialiteiten tijdens de lunch en laat je verrassen door traditionele Berlijnse gerechten tijdens het diner.

Mis deze kans niet om Berlijn te ervaren! Reserveer nu jouw plek en maak je klaar voor een reis vol avontuur, cultuur en onvergetelijke herinneringen.

Er is plaats voor maximaal 25 personen. 

donderdag 17 oktober | dag 1

 • 08.36 uur: Laten we de dag beginnen met wat reisavontuur! We vertrekken vanuit het mooie Amersfoort met NS International richting Berlijn. Vergeet niet om je favoriete playlist of een goed boek mee te nemen voor onderweg!
 • 13.51 uur: Yes, we zijn aangekomen op Berlin HBH! Tijd om onze fietsen te pakken en op weg te gaan naar ons hotel, Melià Berlijn. Zin in wat frisse lucht en een beetje beweging na de treinreis?
 • 15.00 uur: Trainingstijd! We duiken meteen in de eerste sessie. Klaar om onze vaardigheden naar een hoger niveau te tillen?
 • 19.00 uur: En dat was het dan voor training 1! Tijd om te ontspannen en na te praten over wat we hebben geleerd.
 • 20.00 uur: Dineren als echte royalty in de Reichstag! We schuiven aan in het Käfer Restaurant voor een heerlijke maaltijd. Proost op een geweldige dag en alle avonturen die nog komen gaan!

vrijdag 18 oktober | dag 2

 • 07.30 uur: Rise and shine! Tijd voor een heerlijk ontbijt in ons gezellige hotel.
 • 08.30 uur: Klaar voor ronde twee? We duiken in de volgende trainingssessie om onze skills verder te ontwikkelen.
 • 13.00 uur: Trek gekregen na al dat leren? Tijd voor een lokale lunch om onze smaakpapillen te verwennen en te genieten van de culinaire hoogstandjes van Berlijn.
 • 15.00 uur: Stap uit je comfortzone en dompel jezelf onder in de prachtige architectuur van Berlijn tijdens onze tour. Laat je verrassen door de schoonheid en geschiedenis van deze geweldige stad!
 • 17.00 uur: Na een middag vol ontdekkingen is het tijd om te genieten van een lokaal diner.
 • 20.00 uur: En om de dag in stijl af te sluiten, hebben we een speciale traktatie voor jullie: de Berlijn Night Show – Falling in love! Bereid je voor op een betoverende avond vol entertainment en magie.

zaterdag 19 oktober | dag 3

 • 07.30 uur: Het is onze laatste dag in Berlijn, maar laten we er nog een geweldige dag van maken. We beginnen met een stevig ontbijt en checken uit bij het hotel.
 • 08.45 uur: Onze laatste training staat op het programma.
 • 13.15 uur: Tijd om afscheid te nemen van Berlijnse lekkernijen tijdens een lunch in een lokaal restaurant.
 • 14.30 uur: Voordat we vertrekken, maken we nog een laatste stop bij de Panorama Punkt am Potsdamer Platz. Geniet van het adembenemende uitzicht over de stad en maak een paar laatste foto’s als herinnering aan deze geweldige reis!
 • 15.00 uur: Het is tijd om afscheid te nemen van Berlijn en richting het station te gaan.
 • 16.05 uur: Onze trein terug naar Amersfoort vertrekt op tijd. Neem nog een laatste blik op Berlijn terwijl we vertrekken.
 • 21.45 uur: En daar zijn we dan, terug in het vertrouwde Amersfoort. Wat een reis was het! Vol nieuwe ervaringen, herinneringen en misschien zelfs een beetje heimwee naar Berlijn.

Cursusprogramma

Dag 1: Externe Verslaggeving
Duur: 3,5 uur

We starten de trip met een uitgebreide training over externe verslaggeving. Leer de nieuwste richtlijnen en regels kennen, en ontdek hoe je deze praktisch toepast in je werk. Een solide basis voor elke accountant die up-to-date wil blijven.

Dag 2: Overdracht en waardebepaling van accountantskantoren
Duur: 4 uur

Vroeg of laat krijg je te maken met de overdracht en waardebepaling van jouw accountantskantoor. Hoe werkt zo’n proces precies? Welke stappen moet je zetten om alles soepel te laten verlopen? Tijdens deze training duiken we in de praktijk en behandelen we specifieke onderwerpen die voor jou relevant zijn.

Dag 3: Financieringsupdate en Accountancy ontwikkelingen
Duur: 4 uur

Op de laatste dag ligt de focus o.a. op de financiering van bedrijfsoverdracht en krijg je een update over trends en ontwikkelingen binnen de accountancy.

In de Financieringsupdate nemen we je aan de hand van praktijkvoorbeelden van overnamefinancieringen mee in de financieringswereld. Wat is de rol van de accountant in het proces? Hoe pak je een overname financiering aan, wat zijn de uitdagingen waar wij tegen aan lopen? Hoe kijkt de bank tegen overnamefinancieringen aan, wat werkt wel en wat niet. Wat als de bank nee zegt? Wat zijn de alternatieven en hoe werken deze wel of niet?

We praten je ook bij over de ontwikkelingen binnen de accountancy. We geven je een up-to-date overzicht en praktische tips om direct mee aan de slag te gaan.

Voorafgaand Contact

Om ervoor te zorgen dat dit cursusprogramma perfect aansluit bij jouw niveau en behoeften, nemen we vooraf contact met je op. Met onze ervaring in bedrijfsoverdracht willen we deze kennis graag met je delen. Deze cursus biedt je de tools en inzichten die je nodig hebt voor de toekomst.

Klik hier voor de flyer. 

Voor deze reis naar Berlijn gelden de volgende afwijkende betalings- en annuleringsvoorwaarden:

 • Voor deze reis ontvang je na inschrijving een factuur voor een eerste betaling van € 1500 exclusief btw. Het restantbedrag wordt in augustus 2024 gefactureerd. Je ontvangt voor beide betalingen een factuur.
 • Bij het niet voldoen aan de betalingsvoorwaarden zijn wij helaas genoodzaakt jouw deelname te annuleren.
 • Tot een maand voor vertrek is het mogelijk om bij verhindering een plaatsvervanger te laten deelnemen. Eventuele extra kosten die dit met zich meebrengt zijn voor eigen rekening.

 

17-10-2024 Berlijn

Schrijf je nu in!

Schrijf je hier in voor de Buitenlandreis Berlijn cursus.