Elke werkdag bereikbaar op 033 433 72 17
13 juni 2021 Nieuws

Aanvragen schuldenoverzicht cliënt bij de Belastingdienst

Snel inzicht in de schuldpositie van uw klant

U kunt bij de Belastingdienst op 2 nieuwe manieren een schuldenoverzicht met openstaande bedragen opvragen bij de Belastingdienst. Met het actuele overzicht krijgt u snel inzicht in de schuldpositie van uw klant, nu veel ondernemers gebruikmaken van de regeling voor bijzonder uitstel. De Belastingdienst stuurt het overzicht binnen 10 dagen per post.

Naast een aanvraag via de BelastingTelefoon of Helpdesk Intermediairs kunt u op nog 2 nieuwe manieren een schuldenoverzicht bij de Belastingdienst opvragen: via een speciale bestellijn en via e-mail.

  • Via de bestellijn van de Belastingdienst: 0800-0230107. Onder optie 6 kunt u per BSN/RSIN een overzicht aanvragen. U hoeft niet het hele keuzemenu af te wachten en kunt direct kiezen na de welkomstboodschap. Het nummer is 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar.
  • Vraagt u voor meerdere klanten een schuldenoverzicht aan? Met een e-mail naar schuldoverzicht_bijzonder_uitstel@belastingdienst.nl kunt u in één keer meerdere overzichten aanvragen. In een bijlage (Excel, spreadsheet) vermeldt u het BSN/RSIN en naam van uw klant of de onderneming. U krijgt automatisch een ontvangstbevestiging. Daarna worden de overzichten verzonden, tenzij de aanvraag onvolledig is of tot vragen leidt.

Let op!

Maakt u gebruik van één van bovenstaande methodes om het schuldenoverzicht op te vragen, dan ontvangt u of uw klant het overzicht niet via de Berichtenbox. De Belastingdienst stuurt het schuldenoverzicht binnen 10 werkdagen naar het bekende postadres van de ondernemer.

Als uw klant het schuldenoverzicht binnen 2 werkdagen in de Berichtenbox wil ontvangen dan  kunt u het bestellen via de BelastingTelefoon of Helpdesk Intermediairs.

Een schuldoverzicht van RSIN kunt u alleen per post ontvangen. Wanneer geen sprake is van openstaande schuld, gaat het bericht altijd per post.

Belastingadvies?

Fiscale regelgeving kan erg ingewikkeld zijn. Wij helpen u graag! Lees hier wat wij allemaal voor u kunnen doen.

Bron: besloten omgeving Forum Fiscaal Dienstverleners, Belastingsdienst