Elke werkdag bereikbaar op 033 433 72 17
12 april 2023 Financieren

Haalbaarheidsonderzoek: geeft inzicht en vergelijken loont!

Igo Galama Financieringsspecialist

Weten of de financieringsaanvraag van jouw klant ingevuld kan worden? Het haalbaarheidsonderzoek van de Financieringsdesk is een instrument om hierop snel antwoord te hebben. Niet zo gek dus dat dit adviesproduct zo populair is.

Wat is een haalbaarheidsonderzoek?

Wij checken in een kort tijdbestek de gunstigste financieringsmogelijkheden voor je klant bij diverse financieringspartijen. Je krijgt een overzicht met:

  1. Het maximale financieringsbedrag
  2. De rentetarieven, aflossingstermijnen en bijkomende kosten
  3. De aanvullende voorwaarden die de financier stelt

Bedrijfsovername

Deze maand hebben wij een bedrijfsovername gefinancierd. Daarvoor hebben wij eerst de indicatieve aanbiedingen van verschillende financiers vergeleken. Bekijk hier het vergelijkingsoverzicht van de aanbiedingen. Aan de hand van dit vergelijkingsoverzicht bespreken wij de financieringsmogelijkheden met de klant en brengen een advies uit.

Onze ervaring is dat wij door onze goede samenwerking en het persoonlijke contact met ons financiersnetwerk heel snel kunnen schakelen. Maar we krijgen hierdoor ook gunstige(re) aanbiedingen. Bovendien staat de ondernemer sterker bij het verkrijgen van de financiering, wij kennen de accountant en de accountant kent zijn/haar klant. Maar het geeft ook duidelijkheid en vertrouwen bij de verkopende partij bij een bedrijfsovername omdat deze weet wat mogelijk is en wat de grenzen zijn.

Wil je meer weten?

Bekijk onze financieringswegwijzer met tarieven

Volg ons periodiek webinar financieren!